Hur man frysa naturell yoghurt

January 16

Hur man frysa naturell yoghurt


Naturlig yoghurt är dyra och ömtåliga. Det är mindre kostsamt när de köps i de större storlekarna, men din familj kanske inte att kunna äta en kvart före utgångsdatum. Om du inte kan äta alla dina naturliga yoghurt, kan du spara den genom att frysa den. Ett annat skäl för att frysa naturlig yoghurt är att göra en frusen yoghurt dessert. Stonyfield Farms och Fage Yoghurt, två översta tillverkare av naturlig yoghurt, ger anvisningar för frysning naturlig yoghurt.

Instruktioner

1 Förbered din yoghurt. Om det är i små, oöppnade kartonger, linda hela kartongen ordentligt i plastfolie för att förhindra frysbränna, och sedan pop i frysen. Använd inom en månad eller två.

2 Överför yoghurt i mindre behållare med lufttäta lock om du fryser yoghurt från ett stort badkar. Frysa och tina efter behov.

3 Gör fryst yoghurt. Vispa äggvitor, grädde, vanilj och andra smakämnen du gillar i din yoghurt, lägga den i frysen. Ta bort och rör varje halvtimme eller så tills den är frusen. Förvara i 4-6 veckor. Eller använd en glass maker, enligt tillverkarens anvisningar för fryst yoghurt. Fage har flera recept för fryst yoghurt på sin webbplats.

Tips

  • När du är redo att äta din yoghurt (om du inte har gjort det till en frusen yoghurt dessert) låt den tina vid rumstemperatur, sedan rör det ett par gånger innan du äter.
  • Fryst yoghurt desserter har mindre fett än de flesta glass.
  • De nyttiga bakterier i yoghurt är fortfarande lönsamt när det tinar, antingen i köket eller i magtarmkanalen.
  • När yoghurt tinar, kommer det inte att ha samma konsistens som frisk, naturlig yoghurt.

  

Kommentar