Hur att rensa upp Molnigt akvarium

February 28

Med molniga akvarium, det finns ingen lösning på problemet, eftersom det inte finns en enda bestämd orsak. Du måste undersöka färg och de senaste ändringarna i din tank för att avgöra det bästa tillvägagångssättet. Ibland behöver du bara vänta ut murkiness, medan andra gånger du ska reagera omedelbart. När du blir mer erfarna hålla akvarier, lär du dig att åtgärda problemen.

Instruktioner

1 Vänta tills vattnet att lösa. Om du nyligen har ändrat vattnet, lagt till något nytt till tanken eller har en ny inställning, så grumligt vatten är normalt eftersom smuts i gruset sparkar upp. Vänta ca 24 timmar för att se om det klarnar upp.

2 Ta bort och skölj grus om grumlighet visas omedelbart eller inom en timme för att fylla tanken. Detta kommer att skära ner på dammet frigörs i tanken.

3 Rengör filter och pump. Byt ut gamla patroner. Ge sedan din tank ca 6 timmar för att rensa upp. Om vattnet är fortfarande grumligt, bör du leta efter andra orsaker.

4 Använd en mästare testkit för att mäta din akvarium pH, ammoniak, nitrit och nitrat. Detta kit kan plockas upp på de flesta djuraffärer och hjälper dig tyda vad som händer i din tank.

5 Justera nitrat och ammoniaknivåer. Det finns tester du kan utföra för att testa detta, eller så kan du helt enkelt byta ut cirka 20 procent av vattnet och se om det hjälper till att rensa upp vattnet.

6 Lägg ammoniak eller nitrat droppar till vattnet. Ibland lägger droppar (eller förpackade goda bakterier) kan helt enkelt dölja ett problem utan att fastställa det. Dropparna, som kan köpas på någon djuraffär, erbjuder en omedelbar lösning. Var noga med att följa förpackningens anvisningar, så att du inte förgifta fisken.

7 Låt filtret rent brunaktig eller gul-färgat vatten, som kan uppstå när grus med alltför mycket organiskt material störs. Lägg till en koldioxidtillsats att minska den.

8 Stoppa övergödning om ditt vatten börjar bli grön och skumma. Detta orsakas av alger, som växer på grund av alltför utfodring och rikligt med ljus. Byta vatten kommer inte att hjälpa så sporerna förblir i tanken. Dammsug grus, skölj filtren och lägga till så mycket syre som möjligt till tanken medan du väntar på alger för att rensa upp.

9 Presentera Hoppkräfta och Amphipod ätande fisk till tanken. Den randiga Mandarin och Gobies äter dessa små buggar, som orsakar mycket vitt grumligt vatten i saltvatten tankar.

Tips

  • Lägga alltför många fisk till en ny tank kommer att orsaka en nitratproblem i tanken som skapar en vit grumlig blom. Du bör ta bort fisk om möjligt, men definitivt ändra 20 till 25 procent av vatten dagligen tills kvävecykeln är klar.
  • Undvik att blanda kemikalier och / eller läkemedel, eftersom de kan reagera dåligt till varandra.

  

Kommentar