Historia flanell tyg

October 23

Flanell är en populär tyg består av ull eller bomullsfibrer som är väl känd för att vara varm. Även om tyget endast en gång känd som valet av skogsarbetare och lantbrukare har det arbetat sig in i vanliga män mode under de senaste åren.

Första intrycken

Den första flanell tyg tros ha varit fin ull i Wales på 16-talet. Welch använde tyg för att göra varma vinterkläder. Användning av flanell flyttat från Wales till Frankrike i den 17: e talet och sedan till Tyskland i den 19: e århundradet. På 20-talet, när flanell tyg började användas i Nordamerika, började ullen för att blandas med eller ersättas av bomull, siden och andra syntetiska material.

Historiska användningar

Den första flanell tyg användes för att göra varma kläder för att bekämpa vinterkylan. Som användning av detta tyg blev känd, var varm ull som används för att göra tidiga baseball och fotboll uniformer. Värmen och hållbarhet tyget märkt av arbetare, särskilt jordbrukare, skogsarbetare och andra män som arbetar utomhus i elementen. Flanellskjortor, jackor och underkläder växte snabbt i popularitet bland arbetare under 20-talet.

Grunge rörelsen

Under 1990-talet ett mode rörelse drivs av en ny genre av rockmusik, kallad grunge rock, bidragit till att integrera kläder gjorda av flanell tyg. Trenden startade i nordvästra USA, särskilt Seattle, Washington, och spred sig snabbt genom resten av USA. Flanell kläder populariserades av grunge musiker som gynnade tyget, såsom medlemmar Nirvana. De mest populära klädsel av grunge eran var klädd i en rutig flanellskjorta under en T-shirt med blå jeans och stövlar bekämpa.

Andra Historiska användningsområden

Historiskt sett har flanell använts för allt från sport uniformer till sängkläder. Förutom att användas för varma winer kläder, några av de första användningarna av flanell var i filtar och sängkläder. Ofta flanell användes för att linje vattentäta kläder, inte bara för sin värme, men också på grund av dess mjuka konsistens. Som tyget blev mer populärt det började användas för att skapa fler typer av kläder, inklusive pyjamas och jackor.

moderna användningsområden

För närvarande är den mest populära användningen av flanell som kläder. Plaid flanellskjortor är fortfarande populär bland arbetare, men användning av tyget har populariserats av modebranschen. Flanell används för att göra inte bara skjortor, jackor och underkläder men också kjolar, klänningar, västar och modetillbehör. Flanell används också för att göra lakan, i synnerhet för användning i kalla vinterklimat, och som underlag för filtar för att öka värme.


  

Kommentar