Olika typer av katter för din personlighet

March 6

Olika typer av katter för din personlighet


Letar du efter en trogen följeslagare? En katt kan bli som en del av familjen eller en bästa vän. Som en familjemedlem, kan du få bättre överens med en katt som har en liknande personlighet till din egen. Det finns egenskaper i olika kattraser som kan vara bättre lämpade för olika typer av mänskliga personligheter.

High Energy Personality

En oberoende Abyssinian katt är en bra matchning för en hög energi overachiever typ av personlighet. Den Abyssinian kommer inte att slåss om uppmärksamheten från dig och inte har något emot att vara hemma i sig eftersom det är frihetsälskande och skulle inte betraktas som en lap katt. Du kan köra dina ärenden, träffa dina vänner och hålla en aktiv livsstil samtidigt veta att din katt inte kommer ihåg. Denna katt kommer inte bara sitta medan du är borta. Abyssinians också är mycket aktiv och hålla sig sysselsatt. Siamese katter kan också vara en match för dig. Det förblir upptagen när du är ute, men kommer att förvänta tillgivenhet när du kommer hem.

homebody Personality

En katt som älskar att bli klappad och har en låg aktivitetsnivå, såsom Birman, är en ras som skulle matcha personligheten hos en homebody. De har noterats som katten balans. De har en hängiven personlighet och också kräver en hel del av grooming, men inte varje dag. Detta ger dig goda skäl att mysa i soffan med din katt - inte att du behövde en ursäkt. En annan ras som kräver daglig grooming är den söta humör persiska katt.

reserverad Personality

Om du är den typen av person som gillar att beundra saker på avstånd, inte behöver vara i mixen av saker, men tycker om att vara närvarande, är inte snooty men föredrar ett handslag över en kram, sedan en orientalisk ras skulle vara bra för dig. Orientaliska raser är livlig, nyfiken, intelligent och kan även hantera att bli trampad på koppel. På grund av sina långa, eleganta organ, de kallas greyhound av katter. Ragdoll katter kan också vara en bra passform eftersom de har självkontroll, aldrig visar minsta tecken på aggression eller otålighet.

Hängiven Family Person

Om du är ankaret i din familj och redan har en kull av barn och andra husdjur, skulle en Maine Coon rasen passar in fint med din ständigt växande familj. De har inget emot andra husdjur, behöver bara underhållas ett par gånger i veckan och är lekfulla tillräckligt för dina barn. En annan katt som skulle kunna passa din familj är den amerikanska korthår, känd för sin glada personlighet och för att vara vänlig med barn och andra husdjur.


  

Kommentar