Hur till polska tänderna hemma

July 22

Hur till polska tänderna hemma


En entusiastisk leende kan vara din bästa tillbehör, men ibland mat och dryck kan ändra utseendet på dina tänder. Många livsmedel som innehåller mycket citronsyra kan bära bort din tandemaljen över tiden. Drycker som kaffe eller te kan missfärga tänderna, vilket gör dem ser tråkig och skamfilat. Du behöver inte spendera en massa pengar på dyra tandbleknings krämer eller geler, och du kanske inte alltid att göra en särskild resa till tandläkaren. Med några viktiga ingredienser, kan du göra din egen naturliga tand polish.

Instruktioner

1 Mix ½ tsk finmalda havssalt med en tesked bakpulver i en liten skål. Lägg bara en droppe eller två av pepparmyntolja och några droppar vatten. Använd bara tillräckligt med vatten för att skapa en tjock pasta som kommer att stanna på din tandborste. Polera tänderna med denna blandning och skölj. Bakpulver kommer att försiktigt rengöra tänderna och ta bort fläckar.

2 Blöt din tandborste och doppa den i salt. Tillsätt några droppar citronsaft till tandborsten. Tillämpa denna korniga blandningen till tänderna, och låt det stanna där i några minuter. Gurgla och skölja munnen noggrant med varmt vatten. Saltet kommer att fungera som en mild slipmedel och citronsaft kommer att ta bort fläckar.

3 Skala en apelsin, lämnar så mycket av den vita delen på skalet som du kan. Gnid insidan av apelsinskal över tänderna. De vita insidan av en apelsinskal kan polera tänderna och återställa glans till emaljen. Som en extra bonus, är C-vitamin i apelsinskal bra för tandköttet.

4 Använd en Neem gren i stället för din tandborste några gånger i veckan. Neem trädgrenar är användbara för många olika hälsofrågor, inklusive munhygien. Tuggar på en Neem gren kommer att polera tänderna och ta bort gula fläckar. Du kan även mala det till ett pulver eller en pasta.

5 Krossa några jordgubbar för att göra en mjuk massa. Blanda bakpulver tills du har gjort en pasta som kommer att stanna på din tandborste. Gnid in blandningen på tänderna, och lämna den på i fem minuter. Skölj helt och tandtråd för att ta bort alla herrelösa frön. Äppelsyra i jordgubbar kommer att ta bort ytan fläckar på tänderna och är ett naturligt sätt att polera dem.

Tips

  • Prova att blanda kanelbark eller kryddnejlika med bakpulver istället för pepparmyntsolja. Alla eterisk olja av ditt val kommer att arbeta för att smaksätta blandningen.
  • Var noga med att skölja citronsaft helt från tänder som surhetsgraden i citroner kan försvaga tandemaljen.

  

Kommentar