Ölsorter Glasögon

October 27

Precis som det finns många sorter av öl, det finns många typer av glas att hälla den i. Vad är skillnaden mellan en frostig mugg, en kall pint och ett högt glas pilsner? Precis som i vin, kan öl s smaker och texturer att belysas med hjälp av olika typer av glas. Det finns också olika storlekar alternativ så att du kan mäta dina flytande delar.

pint glasögon

Pint glasögon används vanligtvis för öl hälls från en kran, såsom en flaska öl inte kommer att fylla upp en standard pint. I USA har en pint glas 16 uns av vätska. I Storbritannien de tjänar fatöl i en 20-ounce pint, känd som den kejserliga pint. Håll ögonen öppna för amerikanska barer som använder det kejserliga pint systemet. De tar oftast samma som en vanlig bar, men du får lite extra öl.

Det är osannolikt att din pint glas kommer att vara helt full av öl om det hälls från ett utkast. Ölets skummande huvud kan ta upp ett uns eller så av utrymme, så att du inte faktiskt att dricka 16 uns av brygga. Om du inte är på humör för 16 fulla uns, många barer erbjuder mindre halv pints.

Pilsner Glas

Pilsners finns en mängd olika blek öl och är vanligtvis hälls i en långsträckt 10- till 12-ounce pilsner glas. Många barer i USA tjänar vete och vita öl i en pilsner glas.

öl Steins

Dessa festligt dekorerade traditionella tyska muggar är omhuldade som samlarföremål i vissa kretsar. En traditionell öl stein är tillverkade av porslin eller silver. Många av dessa steins komma med ett lock som öppnas med en liten tumme spak. Detta lock har utvecklats av 15-talet tyska drinkers som ville hålla buggar ur deras dryck. Om du köper en öl stein, se till att det är säkert att dricka ur innan du häller själv en brygd. Några av dessa är endast för dekoration och kan innehålla bly färg eller andra faror.

Branded öl glasögon

Många bryggerier utfärdar signatur glasögon som är tänkta att belysa specifika smaker eller attribut av sin produkt. Stella Artois typiskt eras i en kyld bägare. Kalken har en stam som ett vinglas, som låter drinkers undvika uppvärmningen öl med sina händer. Chimay, en belgisk etikett med hög alkoholhalt, är tänkt att smuttade från en av bolagets signatur bägare.

muggar

En typisk öl mugg rymmer 12 uns av vätska, vilket gör den idealisk att använda när man dricker ur en flaska. Muggar skiljer sig från pint glasögon i det att de har ett handtag.


  

Kommentar