Hur gör jag klättra Mayan Ruins?

February 23

Hur gör jag klättra Mayan Ruins?


Historiskt Maya människor lämnade bevis på deras civilisation som går så tidigt som 1100 f.Kr. De byggde en sofistikerad kultur i hela Centralamerika som stödde en stor befolkning. Av 900 AD, dock, miljömässiga och politiska faktorer orsakade deras kultur att vackla och deras ättlingar blev spridda över hela Amerika. Ruinerna av sina stora städer kvar, och många turister njuta av promenader genom Maya historia genom att klättra trappan av sina ruiner.

Instruktioner

Hur gör jag klättra Mayan Ruins

1 Forskning Maya ruiner. Maya ruiner är spridda över hela Mexiko och Centralamerika, och genom åren har miljontals besökare till dessa områden kommer att klättra ruinerna. Detta har lett till en försämring av ytorna, och många ruiner har varit stängd för gångtrafik att undvika att göra ytterligare skador. Chichenitza på Yucatan halvön utanför Cancun, Mexiko, har stängt den stora trappan av sin El Castillo pyramid., Enligt YucatanToday.com. Lyckligtvis finns det fortfarande andra pyramider som besökare kan klättra, som Uxmal, Ek Balam och Coba, i Mexiko, Tikal och El Mirador i Guatemala, eller Caracol och Altun Ha i Belize.

2 Gör din resa planer i god tid. Historiska Maya ruiner är populära turistattraktioner. Boka i god tid för att säkra boende du önskar. Var medveten om att de flesta Maya ruiner är en bit utanför av stora städer, så du behöver transport från flygplatsen till ett område närmare till platsen för ruinerna du vill besöka. Bok logi för natten i närheten av platsen för ruinerna så att du har tillräckligt med tid att utforska i din egen takt. Om du gillar att resa självständigt, karta din destination i förväg eller ta en GPS. Turer i ruinerna finns som erbjuder transport till och från ruinerna, lunch och en berättad platsens historia av erfarna guider, enligt TravelYucatan.com.

3 Kontakta en erfaren guide i förväg. Vissa Ruinerna är djupt inne i djungeln i Centralamerika, och du kommer att behöva anlita en ansedd guide att leda dig genom några svår terräng för att komma till platsen. Din resebyrå kommer att kunna sätta dig i kontakt med personer som är kända för att vara både pålitlig och prisvärda. Se till att du förstår vad som ingår i tur och hur mycket tid du kommer att ha på platsen.

Tips

  • Om faktiska klättring av Maya pyramiden är viktigt för din resa, kontakta Bureau of Tourism i det land du kommer att besöka för att avgöra om det fortfarande är öppet för besökare
  • Maya ruiner är inte i närheten av stora städer eller shoppingområden. Ta tillräckligt batterier för kameran, ett paraply och regnkläder, solkräm och insektsmedel
  • Många av trappor på gamla Maya ruiner är ojämn och mycket hala i vått väder. Var noga med att bära bra promenadskor. Bär långbyxor vid halk och fall kan ge ett visst skydd mot repor.

  

Kommentar