Platser att besöka i Gold Coast, Australien

March 7

Platser att besöka i Gold Coast, Australien


Kör ned Australiens nordöstra kust, lockar Guldkusten mer än 10 miljoner besökare varje år, enligt den mycket Guldkusten webbplats. Gold Coast är hem för ett antal av nöjesparker och har många barer, klubbar och butiker, men erbjuder också utomhus attraktioner som låter dig uppleva några av Australiens mer ovanliga erbjudanden.

Moreton Bay

125 kilometer långa Moreton Bay och dess öar ligger 45 kilometer från staden Brisbane, locka besökare som är intresserade av vatten och djurliv. Hyr en båt eller välja en plats på stranden för att titta på migrera knölvalar. Viken har en utsedd marinpark sedan 1993, och det är troligt att se både sjöfåglar och vadare, medan om du har tur kan du också få en skymt av sköldpadda och dugong - en typ av stora marina mammal-- i sjögräsängar.

Lamington National Park

Den 20.500 hektar Lamington National Park är en del av McPherson bergskedjor och erbjuder besökarna möjlighet att se sällsynta växter och träd i en spektakulär miljö. Särskilt en världsarv 1995, är Lamington National Park ett paradis för vandrare. Dess mest spektakulära spår är trädet-top walk-inte för alla som lider av yrsel! Leden består av nio hängbroar uppträdda mellan träden, upp till 15 meter från marken. Äventyrliga besökare kan klättra på en stege till en utsiktsplattform i ett högt fikonträd 30 meter över marken. Vandringen ger ett fågelperspektiv på regnskogen.

Snapper Rocks

Gold Coast är känd över hela världen för sin surfing, och vågorna på Snapper Rock locka världens bästa surfare, enligt sin webbplats. Den så kallade "superbank" är oavsiktlig biprodukt av en industriell sand rörliga projekt; surfare upptäckte snart att den dumpade sanden hade skapat en av världens längsta och mest konsekventa punkt raster. När vågorna och vinden är rätt, är det möjligt att rida på vågen för mer än en kilometer. När vågorna är bra, är vattnet trångt och du står en god chans att titta på världsmästare i aktion.

Dröm värld

De Dreamtemapark comprises13 områden-inklusive Tiger Island, Nick Central, The Australian Wildlife Experience och Whitewater World. Vuxna kan prova sex stora åkattraktioner, inklusive 330 meter långa Tower of Terror, som accelererar ryttare från fortfarande 161 kilometer i timmen på sju sekunder. Passagerare upplever tyngdlöshet under flera sekunder under ritten. Barnen kan njuta av att få rörigt på den interaktiva Slime Bowl Theater, medan unga pirater kan gå ombord på SS Feathersword att hålla vakt från observation däck och spela Peek-a-boo genom ventiler. Dream är också hem för en 400-sits IMAX Theatre och AVPX, en laser spel baserat på Alien vs Predator film franchise.


  

Kommentar