Hur man koka grönsaker för barn

November 22

Barn och grönsaker: Det har alltid varit en svår relation. Föräldrar hoppas att deras barn kommer att äta grönsaker på tallriken och barn önskar att de skulle bara försvinna. Med några enkla steg kan grönsaker gå från en "nej" till en "Go" med dina barn.
Barnen kommer mer sannolikt äta grönsaker om deras föräldrar äter dem. Var säker på att få din portion grönsaker också.

Instruktioner

Grundrecept för grönsaker för barn

1 Börja med att välja en färsk grön grönsak, såsom gröna bönor eller ärtor. Ett pund bör vara rätt mängd för 4 till 6 portioner.

2 Fyll en djup panna ungefär halvvägs med vatten. Placera på spisen och koka upp.

3 Tillsätt en nypa salt till kokande vatten, sedan släppa i grönsakerna.

4 Koka i ca 5 minuter. Med hjälp av en gaffel, kontrollera att se om det har genomstekt. Om du kan peta gaffel i grönsaker, är det gjort.

5 Dränera vatten från grönsaker och tillsätt två matskedar smör. Blanda tills smöret smält. Tillsätt salt och peppar.

Andra receptförslag

6 När matlagning morötter lägga en tesked socker tillsammans med saltet till den kokande vatten. Detta lägger en liten touch av sötma till morötterna.
Reservera 1/8 kopp av vattnet från de avrunna morötter. Tillsätt vatten tillbaka till pannan med smör.

7 Ett annat enkelt recept är för blomkål. Detta är ett bombsäkert hit, även med dem som inte gillar blomkål.
Följ ovan matlagning riktningar. Lägg i några sautérade lök (ca 1/4 kopp), en extra matsked smör och italienska brödsmulor. Detta ger lite konsistens och smak.

8 Ost är alltid en hit med barn. Du kan strö på cheddar, parmesan eller mozzarella.

9 Var kreativ med råa grönsaker. Skapa en smiley med hjälp av selleri, morötter, gurka, sallad och tomater och lägga ranch dopp på sidan. Du skulle bli förvånad över hur små sluka upp grönsaker när det är ett verk av matkonst inblandade.

Tips

  • Typiskt grönsaker överkokt, förlora sin smak tillsammans med vitaminer och mineraler. Hemligheten till matlagning välsmakande grönsaker som dina barn - och stora barn också - kommer att äta är att göra vissa de är gaffel anbud. Du vill inte dem alltför mjuk eller mosig. Textur är en viktig faktor för att göra mat tilltalande.

  

Kommentar