De bästa Gourmet Nötter

January 29

De bästa Gourmet Nötter


En mutter kan klassificeras som gourmet av flera skäl: dess storlek, hur det är rostade eller kvaliteten av muttern själv. Det finns flera varianter av nötter, men mandel, pekannötter och jordnötter kan vara den mest populära i Amerika. Jordnötter är verkligen baljväxter, men många människor tänker på dem som nötter.

Högre kvalitet gourmet nötter är packade med smak och används i hundratals sätt. De kan ätas rå, rökt, rostad eller bakad, blandas i sallader, huvudrätter och desserter, blandade med kryddor, mals till smör eller pressas till olja.

På den friska sidan, nötter verkar blygsam nedgång i kolesterol, säger Harvard University Medical School, men när de kombineras med andra hälsosamma livsmedel, kan resultaten vara spektakulära.

gourmet mandel

De bästa Gourmet Nötter

Högsta betyg "snygga" och "extra No. 1" mandlar har vanligtvis den bästa visuella intryck, crunch och smak.

Mandel är Kaliforniens största träd mutter grödan i dollarns värde och areal, enligt Almond Board of California. Små konstigt mandel rankas som den största amerikanska specialgrödor export.

Naturlig, blancherade, rostade, smaksatt eller täckt av mörk choklad, gourmet mandel älskare leta efter "snygga" eller "extra Nr 1" kvaliteter. Dessa högsta kvalitet mandlar har vanligtvis den bästa visuella intryck, crunch och smak. Många gourmet mandel säljare också grilla partier i mindre mängder för att säkerställa en mer enhetlig kvalitet.

Om du beställer direkt, köpa under eller strax efter mitten av augusti till oktober skördesäsongen för att få de färskaste, goda mandel.

Hela naturliga mandlar kan lagras i nästan två år om du håller dem förseglade, svalt (40 grader F eller mindre) och torka (65 procent relativ luftfuktighet eller mindre). Almond Board föreslår rostade mandlar lagras i behållare, återförslutningsbara plastpåsar eller vakuumförpackad för att hålla sig fräsch och smakrik.

Mandlar är hög i enkelomättade fetter, samma typ av hälsofrämjande fetter som finns i olivolja, som har associerats med minskad risk för hjärtsjukdomar, enligt WHFoods.org.

Gourmet Peanuts

De bästa Gourmet Nötter

Skalade jordnötter är naturligt kolesterolfritt.

Jordnötter står för två tredjedelar av alla snackmuttrar uppslukas av amerikaner, enligt National Peanut Styrelsen.

De bästa jordnötter gourmet finns i två storlekar; USDA Grade Fancy eller USDA Grade Jumbo.

Det finns flera varianter av jordnötter, men Virginia jordnötter har de största kärnorna och står för huvuddelen av jordnötter rostade och bearbetas i-skal, enligt Virginia, North Carolina och South Carolina Peanut Boards. När skalade, många av de större Virginia jordnötskärnor säljs som jordnötter gourmet mellanmål. De flesta kommer grillas i smaker som sträcker sig från kryddig-hot och saltade, honung och torrostade. Några jordnötter gourmet är "blister" rostade att ge dem en crunchier smak.

Skalade jordnötter är naturligt kolesterolfritt och enligt WHFoods.org, kommer att hålla i kylskåp i tre månader eller i frysen i upp till sex månader.

gourmet Pecans

De bästa Gourmet Nötter

Färg är en viktig kvalitetsindikator i pekannötter. Ljusare färgade pekannötter i allmänhet anses mer attraktiva.

Amerikaner älskar pekannötter. Äts råa, rostade, som choklad-karamell "sköldpaddor," söta praliner eller pekannöt cirkel, 400 miljoner pounds av pekannötter skördades 2007. pekannötter är också laddad med 19 vitaminer och mineraler - inklusive vitamin A, E-vitamin, folsyra, kalcium, magnesium, fosfor, kalium, flera B-vitaminer och zink, säger National Pecan shellers Association.

Gourmet pekannötter komma i "snygga" och "val", eller i USDA betyget "US No.1 halvor." De färskaste pekannötter mogna i mitten av oktober och skördas till december.

Leta efter knubbig gourmet pekannötter som är enhetlig i färg och storlek. "Mammoth", "extra stor" och "stora" top Pecannöt storlekstabell. För färg är lättare pekannötter i allmänhet anses vara mer attraktiv, säger kommersiella användare Guide för Georgia Pecans.

Pekannötter kan härsknar om den förvaras på fel sätt. Lyckligtvis, de håller sig fräscha upp till två år om de förvaras i en försluten påse eller behållare och förvaras i frysen.


  

Kommentar