Hur man gör persika frukt Läder i en dehydrator

May 30

Hur man gör persika frukt Läder i en dehydrator


Du har en rekordskörd av persikor på händerna och behöver något sätt att polera dem, särskilt de övermogna dem - om du har en dehydrator, har du tur. Du kan göra persika frukt läder! Även om processen kan ta upp till 12 timmar, kommer "frukter" av ditt arbete vara en hälsosam stash av färdiga att äta snacks du kan ta på språng eller knapra på när som helst. Experimentera med variationer på persika läder genom att göra flera partier och lägga till eller utelämna ingredienser.

Instruktioner

1 Skala persikor och skär i bitar, ta bort eventuella blåmärken delar och eventuellt placera dem i en dubbel panna ånga i ca 15 minuter eller tills en mattermometer läser 160 grader C. Använd en glasbehållare för mikrovågsugnen: kock persikor på hög i sex till åtta minuter för varje två koppar persikor, omrörning efter två minuters mellanrum.

2 Överför kokta eller okokta persikor till en mixer eller matberedare. Mos tills slät. Lägg kryddor, såsom citronsaft, för att skydda färgen. Tillsätt ca två matskedar per två koppar frukt för att förhindra missfärgning. Lägg sötningsmedel, omkring en eller två matskedar socker eller honung per två koppar persikor att förbättra smaken. Tillsätt ca 1/4 tesked kanel eller muskot för att liva upp purén, om så önskas.

3 Lätt belägga plastfolie eller dehydrator ark med matlagning spray, hälla persikopuré på dem till ett djup av 1/8-tums till 1/4-tums. Sprids med en spatel för enhetlighet. Ställa in dehydrator temperaturen till tillverkarens rekommenderade temperatur, eller 115 till 145 grader F. dehydratisera produkten från fem timmar till så länge som 12 timmar.

4 Testa doneness genom att lätt trycka på läder på flera ställen: Det ska kännas klibbig och ser genomskinlig och din beröring bör lämna några försänkningar. Skala bort frukten från plast eller dehydrator plåt; om det skalar bort lätt, är det torrt, men om läder chips eller sprickor, har du antagligen torkade det för länge, även om det fortfarande kommer att vara ätliga.

5 Rulla persika läder i sin helhet i plastfolie eller strimlat och förvara vid rumstemperatur under så lång tid som en månad, i kylskåp i flera månader eller upp till ett år i frysen. Om förvaring vid rumstemperatur, förvara på en sval, torr och mörk plats.

Tips

  • Du kan också göra persika läder med hjälp av en ugn vid inställningen lägsta temperatur, eller omkring 145 grader F. Sprid puré på en sprut cookie plåt med en kant för att förhindra spill. Låt ugnsluckan på glänt och kontrollera ofta för torrhet. Processen bör ta fyra timmar till så länge som 10 timmar.
  • Om persika läder inte har torkat helt, kan det utveckla mögel under lagring.

  

Kommentar