Skapa hälsosamma mellanmål för barn

January 10

Snacks är en nödvändig del av barnens kostvanor, eftersom de behöver för att tanka oftare än vuxna. Hälsosamma mellanmål har vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen för växande kroppar. Barnen kommer mer sannolikt prova nya livsmedel om de hjälpa till att förbereda sina egna hälsosamma mellanmål.

Frukt och grönsaker

Rå, färsk frukt och grönsaker är ofta mer tilltalande än kokta, särskilt om de skärs upp och serveras med ett dopp. Erbjuda färska morötter, selleri, paprika, druvmust tomater, broccoli och blomkål florets, gurka och snaps med ett dopp gjord av ranch dressing och keso. Andra dip inkluderar hummus eller låg fetthalt gräddfil smaksatt med dill och gräslök.

Skär en mängd färska frukter såsom ananas, äpplen, päron, mango, melon och persikor i tärningar och låt dina barn mode sin egen frukt kabobs på bambuspett. Gör frukt dip med låg fetthalt yoghurt eller gräddfil med lite honung eller lönnsirap tillsattes. Gör smoothies genom att blanda ihop färsk eller fryst frukt, mjölk eller yoghurt, juice och is i valfri kombination. Torkad frukt blandas med nötter och spannmål gör en bra och hälsosam bärbar mellanmål som du kan ha till hands för långa bilturer eller spring dagar.

Proteiner och fullkornsprodukter

Proteiner göra stora mellanmål när de kombineras med fiberrika fullkornsprodukter. Ost kuber och stavar, keso och yoghurt alla ger kalcium, såväl som en frisk del av protein. Jordnötssmör, hårdkokta ägg och bönor är också bra proteinkällor. Top fullkorn kex med ost segment, färskost eller jordnötssmör för en super snabb och enkel mellanmål. Saker en fullkorn tortilla med strimlad ost och en sked salsa. Mikrovågsugn för en minut eller två för att smälta osten. Servera bakade fullkorn marker med hummus, eller uppvärmda fettfri re-fried bönor toppad med riven ost. Gör en snabb pizza toppning fullkorn engelska muffins eller miniatyr pitabröd med flaska pizzasås och strimlad mager mozzarellaost. Lägg vad hackade grönsaker du har på handen och baka tills osten har smält och bröd har rostat.


  

Kommentar