Så här ändrar valuta på kanadensiska gränsen

September 20

Så här ändrar valuta på kanadensiska gränsen


USA och Kanada har en lång historia med varandra, och göra det möjligt för medborgare i något av länderna relativt lätt korsa gränserna, enligt US Department of State. Ömsesidig respekt från varje land är uppenbart inte bara i deras gränsövergången protokoll, men bär över till brottsbekämpning, miljöskydd och även i enkla valutaväxling. Båda länderna använder dollar och cent, och växelkursen är ganska jämn. Den enda skillnaden att tänka på är att kanadensiska pappersvaluta börjar på $ 5. Den kanadensiska $ 1 och $ 2 valuta är i form av ett mynt.

Instruktioner

1 Hitta en bank som erbjuder valutaväxling. Enligt Frommers, kommer de flesta banker på båda sidor om gränsen erbjuda detta, även om det inte annonseras. Beroende på var du korsa till Kanada, kan du se banker direkt, eller så kan du fråga på ditt hotell receptionen där att hitta en. Väl inne i banken, be att byta valuta från American kanadensiska pengar (och vice versa när du kommer tillbaka till USA).

2 Använd en uttagsautomat om banken är för närvarande inte öppen, eller om linjen är för lång. Använd en bankomat i Kanada för att ta emot kanadensiska valutan, och inne i USA att ta emot amerikanska pengar. Efter att du satt ditt bankkort och anger PIN-koden, välj "Uttag" och ange hur mycket pengar du vill. Det kommer att fördelas i den lokala valutan.

3 Betala för inköp eller tjänster amerikanska pengar i Kanada, och de flesta handlare kommer att göra omvandlingen, om en omvandling är nödvändig. De kommer då att ge din förändring i kanadensiska pengar.

Tips

  • Resecheckar är ett utmärkt och säkert sätt att göra pengar om du inte vill bära för mycket kontanter.
  • Annat än gratifikationer, är det klokt att bära mindre pengar och använda ett kreditkort för att göra inköp. Kreditkort tenderar att erbjuda de bästa valutakurserna och även är säkrare än att bära stora mängder kontanter.
  • Om möjligt, försök att undvika bås eller verksamheter som sätts upp enbart för att växla pengar. De erbjuder i allmänhet värsta växelkursen och kommer att ta ut avgifter för att göra det.

  

Kommentar