Hur att kontrollera om en fågel ägget befruktas

January 20

Hur att kontrollera om en fågel ägget befruktas


När du höjer fåglar, antingen fjäderfä såsom kycklingar eller kalkoner eller sällskapsfåglar såsom kanariefåglar eller papegojor, är det viktigt att avgöra om deras ägg är fertila. Kvinnliga fåglar lägger ofta ägg, om de har blivit befruktade eller inte. Fastställande av huruvida äggen är fertila kan du noga titta på dessa ägg som är bördig och kasta dem som inte sparar dig från att ta hand om eller ruvning som aldrig kommer kläcks. En av de enklaste metoderna för bestämning fertilitet kallas genomlysning.

Instruktioner

1 Skär ett litet hål i en kartong av alla storlekar. Placera en ficklampa eller annan ljus i den här rutan och slå på den, så att ljuset riktas genom hålet. Detta bidrar till att koncentrera ljuset. Placera genomlysning enheten i ett mörkt rum. Den mörka hjälper dig att se insidan av äggen.

2 Håll en av äggen fågel ovanför ljuset. Du kan vila ägget på hålet i rutan, för att rikta ljuset genom skalet. Var noga med att inte tappa eller trängas ägget. Bortsett från dessa eventuella olyckor, genomlysning av fågelägg inte kommer att skada dem. De flesta fågelägg kan genomlysas mellan fyra och sju dagar efter att de läggs.

3 Följ upplysta insidan av äggskalet. Vad du ser kommer att hjälpa dig att avgöra om ägget är fertila eller inte. Befruktade ägg vid denna tid kommer att visa en mörk fläck nära mitten av ägget, med många spiderlike ådror som skjuter ut från den. Detta är ett embryo till den levande kyckling. Infertila ägg tycks ha klara eller tomma insidor. Du kan också se en mörk skugga i en ofruktbar ägg. Om skuggan har inga blodkärl förgrenas från den, är det helt enkelt äggulan i den infertila ägg.

4 tillbaka alla ägg som du inte positivt kan identifiera som fertila eller infertila till inkubatorn eller häckar. Ljus äggen igen mellan 14 och 16 dagar efter att de lades. Vid denna punkt, kommer en levande och fertila embryo visas som en mörk massa när den hålls med genomlysning enheten. Några tydliga utrymmen kommer också att vara synliga. Dessa är luftceller och bör ha blodkärl som löper genom dem. Du kan se ungen röra sig, en tydlig indikation på att embryot lever. Döda eller infertila ägg kommer att visas tydligt, som tidigare, eller kan ha en mörk ring som löper genom dem. Ett mörkt område utan blodkärl kan också indikera en död embryo.


  

Kommentar