Vad tjänar du en Sundae In?

November 3

Vad tjänar du en Sundae In?


En fruktglass gjord av kvalitet ingredienser kan vara tillfredsställande serveras på en skylt som papper. Men gör samma fruktglass i en årgång silverskål eller tall parfait glas, och dessert timme blir ett speciellt tillfälle. Det finns ingen enskild rätt val för en fruktglass maträtt, eftersom publiken och händelsen diktera vad som är lämpligt, men ditt skåp säkert hålla åtminstone några lämpliga betjänar fartyg.

traditionella Val

En parfait glas är kanske den mest traditionella fruktglass skålen. Denna högt glas är smal nedtill, flammar upptill och har en bred bas. Det är den typ av maträtt du skulle bild håller en fruktglass på en gammaldags diner, så det är ett perfekt val för en mysig släktträff eller något parti med en vintage tema. En soppskål är också en livskraftig tjänstgör alternativ om du har ont om parfait glasögon. Banana split är traditionellt serveras i båtformade rätter som du hittar på restaurang leverans butiker, men dina glassar behöver inte omfatta bananer som skall serveras i dessa skålar.

oväntade rätter

Skanna din glas eftersom nästan alla glas kan göra ett passande fruktglass skålen. Ett rött vin glas eller martini glas är elegant sätt att tjäna denna dessert på en exklusiv händelse. En liten drink - kort skaft, uppsvällda glas ofta används för att tjäna konjak - fungerar också, liksom alla kort tumlare eller stenar glas. Prova serverar miniatyr sundae portioner i champagne eller snapsglas som en liten men tillfredsställande efter middagen behandla. Eller välja stor skala och göra en stor fruktglass i ett stort glas bagatell eller salladsskål. Alla kan tjäna sig själv som liten eller stor portion som han önskar.

Kid-vänliga fartyg

När barnen skriker för glass, lyser upp deras ansikten med glassar som serveras i överraskande sätt. Sök dollar store för miniatyr strand hinkar eller små plast baseboll hjälmar som kan användas som skålar. (Tvätta vart och ett första, eller göra sundaes i pappers skålar och glida dem i dekorativa behållare.) Ätbara rätter kommer spänningen kiddie inställd för. Köp våffla skålar i mataffären dessert gången, eller baka brownie mix i cupcake burkar. Medan de är varma, ösa ut centra brownies att göra små skålar. Använd brownie bitar som fruktglass pålägg.

Att göra en Sundae Stand Out

En fruktglass bör inte bara välsmakande men visuellt arrestera. Den bör ha färg, textur och djup, som alla är på displayen i glas rätter. Så toppning vaniljglass med en skopa av chokladsås är inte värdig dina smaklökar. "Food & Wine" föreslår toppning vanilj med bourbon-dränkts persikor och bakade sockerkaka kuber eller med bananer som har tillagats i dulce de leche och kanel. För en skara gäster med olika smaker, använder chunky sylt, krispigt mutter smör eller krossade chokladkakor som slag.


  

Kommentar