Hur man kan förebygga rakkniv gupp för kvinnor

October 12

Rakning är en av de vanligaste metoderna för hårborttagning. Även om det är enkelt och effektivt, kan det också lämna huden torr och irriterad, eller orsaka rakhyvelsutslag. Rakkniv gupp är en smärtsam bieffekt av rakning orsakas av inåtväxande hårstrån eller irritation. De kan vara kliande eller bli inflammerad och infekterad utan rätt behandling. Däremot rakning inte orsaka rakhyvelsutslag, och de kan oftast undvikas genom att ta några försiktighetsåtgärder.

Instruktioner

1 Använd en peeling body scrub i duschen. Välj bland en mängd olika havssalt eller socker scrubs att kasta av torr hud. Med hjälp av en scrub hjälper till att förbereda huden för rakning genom att ta bort döda hudceller och skapar en slät yta för din rakhyvel att glida lätt längs huden. Använd inte en bodyscrub på redan irriterad hud.

2 Välj en rakkräm. Det finns många rakkrämer tillgängliga, från geler till medicinska krämer och rakning krämer gjorda speciellt för känslig eller torr hud. Använda rakkräm är viktigt att förebygga rakkniv gupp. Den fuktgivande kräm skapar en barriär mellan rakhyveln och huden och medger att rakhyveln att röra sig mot huden utan att skapa den friktion som orsakar irritation.

3 rakning med en ny, ren rakblad. Välj en rakhyvel med en återfuktande remsa och allt från tre till fem blad. Byt alltid din rakblad efter cirka tio användning eller när slöhet visas efter daglig användning. Slöa knivar brukar orsaka rakhyvelsutslag på grund av friktion tråkig bladet dra mot huden, så att ersätta bladet regelbundet kommer att hålla dessa gupp bildas.

4 Applicera en läkemedel kräm eller gel efter rakning. Medicated afters geler och lotioner är tillgängliga för bikinilinjen och kan användas på ben eller underarmarna om det behövs. Dessa topiska behandlingar innehåller ett analgetikum för att lugna redan irriterad hud och kan även innehålla antibakteriella ingredienser för att förhindra rakhyvelsutslag och inflammation.

5 återfuktar huden. Det är viktigt att använda en fuktkräm över hela kroppen, särskilt när du bara har rakat. Rakning kan orsaka att huden blir torr, och du måste fylla hudens fukt. Välj en lotion avsedd för känslig hud att använda på känsliga bikiniområdet och en mycket mjukgörande lotion för benen.


  

Kommentar