Hur att laga mat med en West Bend Waterless Spis

January 30

The West Bend Företaget började göra vattenlösa köksredskap på 1920-talet och idag är det fortfarande detsamma som huvudnamnet i vattenfri matlagning. Som namnet antyder, kräver vattenlösa matlagning inget vatten eller olja läggs till den mat som tillagas. Maten tillagas i ett partiellt vakuum, endast med hjälp av sina egna naturliga safter.

Instruktioner

1 Placera grönsaker eller andra livsmedel som du vill laga mat i botten av den vattenlösa spisen. Tillsätt inte vatten eller någon matolja.

2 Säkra locket tätt enligt tillverkarens instruktioner. Locket måste ha en lufttät försegling för att kokkärlet skall fungera.

3 Placera krukan på en spis och värme med hjälp av medium till medelhög värme. Vissa modeller har ett elektriskt värmeelement; koppla in en elektrisk modell och slå på den.

4 Lyssna efter avblåsning av ångventilen ovanpå spisen. I samma ögonblick som ventilvisselpipor ånga, stäng av värmekällan och låt mat att laga mat under den föreskrivna tiden enbart med hjälp av värme som är instängd i spisen.

5 Ta bort locket spisens när det föreskrivna tillagningstid är klar. Var försiktig eftersom det kan finnas resterande ånga i potten och denna ånga kan bränna. Ta bort grönsaker eller andra livsmedel från potten och servera.

Tips

  • Instruktionerna som följer med spisen kommer att förskriva den tid som behövs för olika livsmedel och quantities.Cooking utan vatten anses vara en sundare sätt att laga mat eftersom vitaminer och mineraler inte kokas away.Cooking gånger kraftigt minskat när mat tillagas i en vattenfri miljö.

  

Kommentar