Hur man förbereder jalapenopeppar för Canning

March 29

Hur man förbereder jalapenopeppar för Canning


Konservering dina jalapeño är en ganska enkel och tillförlitligt sätt att bevara dem. När den görs rätt, kommer det att ge dig med jalapeños som är ganska intakt både smak och konsistens. Du kan förbereda de jalapeños för konservering i en mängd olika sätt, såsom att skära dem i ringar och lämnar dem nästan intakt, tärning dem i små bitar eller skär dem i ringar. Tänk på din avsedda framtida användning vid upprättandet av paprikorna och skär dem i enlighet med detta.

Instruktioner

1 Blanda en kopp destillerat ättika med 3 koppar kranvatten i en stor skål. Sätt dina jalapeños i skålen och tvätta dem noga med vinäger blandning. Detta tar bort betydligt fler bakterier än att tvätta dem med enbart vatten. Skölj jalapeños noga under kallt, rinnande vatten.

2 Lägga jalapeños på en skärbräda. Skär av stjälken slutet av var och en. Detta kommer att ge dig tillgång till kärnan och fröer inom varje peppar. Ta bort och kassera dessa poster.

3 Skär jalapeños i bitar av önskad form och storlek. Vanliga alternativ innebär att skära dem i ringar eller skär dem i halv eller fjärde längden, men du kan klippa dem på något sätt du vill.

4 Störta de skurna jalapeños i en kastrull med kokande vatten i tre minuter, låt rinna av dem. Nu kan du kan dina jalapeños enligt ditt recept och metod.

Tips

  • Jalapeños kan bränna huden om du hanterar dem för länge. För att undvika detta, använd gummi- eller plasthandskar samtidigt förbereda och konservering dina jalapeños. Inte under några omständigheter röra dina ögon eller ansikte under denna process.

  

Kommentar