Hur man ta ett tåg från Paris till Tyskland

April 6

Tågresor är en av de stora fördelarna med besöker eller bor i europeiska städer som Paris, Frankrike. Jämfört med flygresor, resor med tåg har mer utrymme, enklare ombordstigning, ingen säkerhet linjer och långt mindre förberedelse. Om du vill resa från Paris till Tyskland, avgår regelbundet varje dag till många destinationer, inklusive de flesta större tyska städer.

Instruktioner

1 Välj din destination i Tyskland. Staden i Tyskland kommer att avgöra vad tåg transportör du använder och som järnvägsstationen du avviker från i Paris. Thalys, TGV, Corail och is är de största och mest populära tågbolag som kör scheman från Paris till Tyskland, men du får biljetter kommer mindre företag också. Beroende på din slutdestination i Tyskland, kan du behöva göra en överföring mellan två företag.

2 Köp dina biljetter på nätet i förväg. Alla automatiska biljettautomater i Frankrike kräver att du har ett europeiskt kredit- eller betalkort med en mikro-chip och en PIN-kod; Amerikaner och icke-européer måste stå i kö vid ett fönster för att köpa biljetter kontant. Denna linje har ofta en lång väntan, fönstret är endast öppet under kontorstid och biljetter är ofta inte tillgängliga på samma dag för populära destinationer i Tyskland. Du kan hitta Internetkaféer alla över Paris - ofta kallad "cyber kaféer" - och köpa dina biljetter online på SNCF.com dagen innan för att spara tid och besvär. SNCF är Frankrikes järnvägsmyndigheten och säljer biljetter till alla tåg företag som lämnar Frankrike.

3 Ta tunnelbanan till Gare du Nord eller Gare de l'Est. Paris har fem stora tågstationer: Gare du Nord, Gare de l'Est, Gare Montparnasse, Gare de Lyon och Gare Saint Lazare. De flesta tåg avgår för Tyskland avgår från Gare de l'Est, men om du går till en nordvästra staden i Tyskland, kan ditt tåg avgår från Gare du Nord. Du kan ta Paris tunnelbanelinjer 4, 5 och 7 till Gare de l'Est och tunnelbanelinjer 4 och 5 till Gare du Nord.

4 Gå till tågstationen åtminstone 30 minuter före avresa. Tåg avgår omedelbart, i tid, och inte vänta på passagerarna. Franska höghastighetståg tenderar också att vara mycket lång med många bilar, vilket innebär att du kan ha en lång promenad ner plattformen för att nå bilen med din plats. De flesta tåg i Paris börjar ombord cirka 15 minuter före avgångstiden, men det kommer också att finnas en skara människor ombord på tåget med dig. Ge dig själv lite extra tid hjälper dig att undvika att rusade, stressad eller sent.


  

Kommentar