Hur man lagar en kyckling snabbt med en Rotisserie

November 3

Hur man lagar en kyckling snabbt med en Rotisserie


Spett kyckling är en vanlig syn i stormarknader och restauranger. Samma teknik kan användas hemma för att göra anbud kyckling. Många kockar föredrar spett metoden på grund av jämn värme och det faktum att du kan laga en kyckling snabbt. Det finns två huvudtyper av roterande grillspett. Den första är en bänkskiva konvektion-stil spett maskin, och den andra är en roterande spett som kan användas i en grill. Båda stilarna använder liknande recept och har liknande tillagningstider.

Instruktioner

1 Förbered hel kyckling. Om du föredrar att marinera din kyckling i förväg, du kan säsongen till smak och placera den i en plastpåse över natten i kylskåp. Om du inte har tid, helt enkelt tvätta kyckling och klappa den torr med en pappershandduk.

2 Gnugga mjukt smör på huden hos hönan. Detta bidrar till att skapa en brynt hud och tillför smak till fågeln.

3 Krydda kycklingen till din smak. Vissa kockar föredrar citron eller citrus fruktjuice med peppar, andra som använder en kommersiell fjäderfä gnugga. Du kan också använda de kryddor du har på handen. Strö eller gnugga krydda på kyckling.

4 Spotta kyckling. Båda typerna av rotisseries nämns ovan kommer att ha en spotta för kyckling. Detta måste gå igenom kycklingen från halsen, genom kroppen hålighet och ut på baksidan. Vänd fågeln bröstsidan nedåt och försiktigt in spettet.

5 Bind upp fågeln. För att se till att köttet inte falla av ben, och att korrekt säkra kyckling spettet, binda upp med kök garn. Benen kommer att behöva bindas ihop och därefter knuten till spett. Garnets också skall fästas kring den fågelkroppen några gånger. Knyt garn ut i slutet.

6 Börja laga kyckling. Sätt spettet i bänkskivan spett ugnen eller på grillen om du använder en grill baserad grillspett. Koka kycklingen tills en stektermometer in i låret läser 175 grader. Den rekommenderade tillagningstiden är cirka 20 minuter per pund av kyckling, men detta kan variera beroende på tillagningsmetod och den enskilda maskinen. En köttermometer är det säkraste sättet att avgöra om fjäderfä görs.

7 Låt kycklingen vila i 15 minuter innan du skär. Detta kommer att säkerställa saft kvar i fågeln.


  

Kommentar