Hur man gör hemmagjord Candy

November 20

Candy är en favorit under helgdagar, fester, men det verkar alltid så svårt att göra från början. Det gör också stora gåvor, och om du vet hur man gör det, så kan det vara ett fantastiskt sätt att göra en personlig gåva som är billig, liksom. Med lite godis att göra know-how, kan du vara på väg att göra stora gåvor och speciella behandlar för alla dina nära och kära.

Instruktioner

Hur man gör hemmagjord Candy

1 Värm socker och smör. Hela tricket att göra bra godis är temperatur. Mer till den punkt, exakt temperatur. Olika godis görs vid olika temperaturer och godis du kommer att göra i dag är en av de mest grundläggande: jordnöt kola. Kola är en hård krispigt godis som får sin hårda och krispigt konsistens från en kemisk förändring att ingredienserna går igenom vid en mycket hög temperatur. I en medelstor kastrull, värm smör och socker på hög värme. Rör det ständigt som smöret smälter. Lämna inte spisen medan denna blandning är matlagning. Kläm fast godis termometer till sidan av kastrullen, så spetsen är i värmeblandningen.

2 Få smör och socker till "hårda spricka" scenen. Detta är den högsta temperaturen skede av godis att göra, och vid denna temperatur, sockerkristaller bryta ner och reformer som de svalna, gör en starkare, crunchier struktur. Som din blandning värms upp, kommer det att börja bubbla och börja vända från benvitt till beige till ljusbrun. Kvicksilvret kommer att börja stiga snabbt på termometern. Eftersom det kommer närmare 300 grader Fahrenheit, har hälften av jordnötter redo. Blandningen blir ännu mörkare brun vid denna punkt.

3 Tillsätt jordnötterna. Precis som blandningen träffar 300 grader Fahrenheit, ta bort från värmen och tillsätt hälften av jordnötter, omedelbart omrörning för att införliva fullständigt. Tillsatsen av jordnötterna kommer att kyla blandningen och stoppa den från matlagning.

4 Häll i pannan. När jordnötter ingår, häll hela blandningen i pannan, och spred sig till kanterna med en träslev. Låt det svalna i fem minuter.

5 Tillsätt toppning. Efter fem minuter kommer blandningen har börjat stelna, men kommer fortfarande att vara mycket varm. Vid denna punkt, tillsätt den söndersmulade chokladen till toppen. Värmen kommer att smälta chokladen. Sprids med baksidan av trä sked. Strö toppen med resten av jordnötter. Låt svalna i kylen i minst en timme. Efter det har svalnat, bryta sönder i skärvor med en kniv. Detta bör tjäna fem till sex personer.


  

Kommentar