Femtiotalet utformar baddräkter

September 2

År 1947, den franska designern Christian Dior introducerade "New Look" betonar kvinnans kurvor i strukturerade kläder. Med hjälp av nya textilier, kunde 1950 badkläder ge samma stöd och presentera en snygg linje. Under denna tid var en skandalös ny typ av baddräkt sett men det var inte förrän 1960 som det accepterades slutligen av världen i stort.

Under konstruktion

Det konstruerade ett stycke baddräkt var populär under 50-talet. Utvecklingen i grund kläder ledde till samma tekniker som används i baddräkter. Precis som en "Glada änkan" korsett användes för att bidra till att uppnå ett strukturerat utseende under kläderna, var gummi elastiska fibrer berikade med urbening i baddräkter att jämna silhuetten, medan underwiring och gjutna kupor bidragit till att presentera en välväxt siffra. Stretchpaneler användes också för magen kontroll och blixtlås placerades i ryggen eller sidosömmar för att ytterligare definiera formen.

Tyg

Efter andra världskriget, nya syntetiska fibrer fanns tillgängliga för baddräkter, såsom Celanese rayon, satin Lastex och Nylastic. Med uppfinningen av Lycra 1959, baddräkter var mer bekväm att bära och snabbare att torka. Lysande vita liksom pastell eller levande färger och exotiska utskrifter sågs i 1950 baddräkter. Andra färgmönster utnyttjas ränder, Glen plädar och Hawaiian utskrifter.

Inflytelserika Badkläder Designer

År 1951 införde badkläder designer Rose Marie Reid hennes "timglas" baddräkt. Annonstext 1956 sprang, "Detta är timglas, silhuetten som gör så mycket för varje siffra. Under sin formning påverka din midja är skurit, höfterna gömma sig." Hennes baddräkter var tänkt att vara så glamoröst och elegant som vanliga kläder. Hon skapade även en svart spets och 24-kt förgyllning, döpt till "Gilded Lily." Hon introducerade många av innovationerna i baddräkt konstruktion som skulle avse hela 50-talet, såsom beklädnad för magen och andra områden för en smidig passform. Hon har också utformat för olika figurtyper, såsom en lång rad bh med urbening att skapa en naturlig linje för fullständig byster, med vertikala ränder för bantning fulla höfter och lägga små kjolar för kamouflage.

Bikini

Från dess första introduktionen 1946, bikini kämpade i motvind för godkännande. Medan tvådelade baddräkter var ofta bärs i det förflutna, de hade mer betydande toppar och endast mellangärdet var blottade; naveln var måttligt täckt. Bikinis förbjöds från skönhetpageants och stränder. Endast filmstjärnor sågs bära dem, såsom den brittiska Diana Dors i sin mink bikini vid filmfestivalen i Venedig 1955, och Marilyn Monroe och Jayne Mansfield. Men när Brigitte Bardot dök upp på Rivieran idrotts en bikini och mest berömda, i filmen "Och Gud skapade kvinnan" motstånd mot bikini började försvagas. Genom 1960, bikini var här för att stanna.


  

Kommentar