Glukosamin för katter

September 19

Glukosamin för katter


Glukosamin är en välgörande läkemedel tillägg som backas upp av ett stort antal studier. Det kan hjälpa katter som lider av ledbesvär.

Betydelse

Katter kan drabbas av en mängd gemensamma problem, bland annat höftledsdysplasi. Glukosamin kan hjälpa till att lindra smärtan och läka några av de symptom orsakade av ledproblem. Den kan också användas för katter som har genomgått ledkirurgi.

Fungera

Katter som lider av artrit har inte de nödvändiga cellerna för att bygga ett nytt brosk och hänga med uppdelningen av gamla brosk. Glukosamin ger byggstenar för att syntetisera ny brosk.

Bieffekter

Det finns mycket få biverkningar förknippade med glukosamin. Ibland kan en katt kräkas eller få diarré, men detta kan oftast förhindras genom att ge läkemedlet med mat.

typer

Glukosamin finns i kapslar eller vätska. Mer forskning har gjorts på kapselprodukter, men flytande glukosamin absorberar snabbare i kroppen, och därför ger större lättnad.

Märken

Det finns många olika märken av glukosamin. The Pet Arthritis Resource Center rekommenderar att du använder Syn-Flex för en flytande glukosamin. Det är en ganska billig produkt som innehåller 11 ytterligare näringsämnen. Arthrix är en populär kapsel produkt tillverkad i lätt foder tuggtabletter, men det saknar flera viktiga näringsämnen.


  

Kommentar