Hur man sköter om en Neapolitan Mastiff valp

February 26

Hur man sköter om en Neapolitan Mastiff valp


Den napolitanska mastiff är en ras som var nästan utrotad och du kommer att tycka att samvetsgranna uppfödare är oerhört stolta över och skyddande av sina hundar. Som en napolitansk mastiff ägare, är du nu en del av en mycket utvald grupp av hundägare. Medan den stora storleken på denna ras skulle föreslå att de är härdig, detta är i själva verket inte fallet med de valpar. Kost, motion och även användningen av halsband och koppel är ämnen som du behöver för att lära sig om om du tänker ta upp en frisk och glad mastiff. Denna ras växer mycket stora och hälsan hos din hund direkt motsvarar den vård han får som en valp.

Instruktioner

1 Mata din valp för optimal tillväxt. Diet är avgörande för tillväxten av denna hundras. En rå kost rekommenderas, bestående mestadels av kyckling, nötkött, ben och ägg. Det är viktigt att kosten är balanserad, och det är också viktigt att din valp inte vinna för mycket vikt när han växer, eftersom det skulle skapa höft och ledbesvär.

2 Vaccinera och mask ditt husdjur. Även sätta din nya valp på hjärtmask förebyggande så snart som din veterinär föreslår det. Din uppfödare bör har lämnat dig med sin journal, som kommer att uppdateras med din veterinär vid varje besök.

3 Övervaka din mastiff valp sociala färdigheter. Eftersom denna ras är ökända för sin seriös inställning och envishet, bör du inte tillåta någon grov spel eller bitande, eftersom detta kommer att bli en enorm hund när den odlas. Han kan skada dig själv eller andra utan avsikt att göra det.

4 Ha tålamod. Den napolitanska mastiff valp kommer att bli en "valp" väl i sitt andra år, eftersom det tar mycket stora raser så lång tid att helt mogna fysiskt. Var försiktig och fast; insistera på att din valp respektera dig.

5 Övervaka din nya hund utomhus tid. Se till att han har massor av färskvatten och skugga. Mastiff hundar kan få värmeslag om försiktighetsåtgärder inte vidtas. Andra faror för unga valpar kvar obemärkt utomhus inkluderar stöld, angrepp från andra djur och tugga eller svälja något annat än sin mat eller godkända leksaker. När du köper ditt husdjur tuggleksaker, kontrollera att han inte kan tugga den i bitar som kan sväljas. Främmande föremål i hans tarmen kan kräva operation för att avlägsna dem, sätta din hunds liv i fara.

Tips

  • Denna ras är inte för alla. Men om du gör dina läxor, kommer du upp en underbar, stark och trogen vän.

  

Kommentar