Personlighet skillnader för manliga och kvinnliga Himalayan Cats

February 27

Personlighet skillnader för manliga och kvinnliga Himalayan Cats


Himalayans är mycket lika perserkatter; det är deras päls färg som är den huvudsakliga skillnad mellan de två. De är en blek grädde färg med en mörkare spetsigt mönster, vilket innebär att pälsen på deras ansikten, svansar, tassar och öron är mörkare än resten av pälsen. Den spetsiga mönster kommer från rasens arv, korsa perserkatter med siameser. Om du funderar på att anta en Himalaya, kanske du undrar vilket kön skulle vara mer lämplig för ditt hushåll.

allmänna Personality

Vanligtvis Himalayans är väldigt lättsam katter och väl lämpade för familjelivet liksom showen krets. Medan många katter agera reserverad, Himalayans njuta emot tillgivenhet från sina ägare och gärna gosa. Himalayans kan jama ofta, särskilt när de vill ha uppmärksamhet, men de har svaga röster.

manliga Himalayans

Typiskt större än honorna, manliga Himalayans är mer utåtriktad. De tar mindre tid att värma upp till sina ägare. Oförändrat män, men är mer benägna att markera sitt territorium genom besprutning. Kattens sprut har en mycket stark och obehaglig lukt, så överväga kastrering din Himalaya eller anta en som redan har kastrerad för att stävja detta beteende.

kvinnliga Himalayans

Honkatter tenderar att vara mer reserverade än män och behöver mer tid att värma upp till sina ägare och andra familjemedlemmar. De kan vara något mindre lekfulla och lite blyg, men de behåller sötman av en typisk Himalayan katt. Innan kommissionen antar en hona, överväga att ha kastrera henne att undvika oönskade graviditeter och besväret med att ta hand om en katt i värme. Honkatter yowl och få mer aggressiva när de går till värme. Vissa honkatter spraya också att markera revir, men det är mer sannolikt att hända när de är i värme. Att få en katt spayed innan den mognar, kan råda bot på detta problem.

Altered Katter

Personligheten skillnaderna mellan könen minskat när katterna är kastrerade och kastrerade. Honor kan fortfarande agera mer reserverad, medan män behåller sina utgående natur, men dessa ytterligheter kommer att minska och att du inte behöver oroa sig för att hitta hem för en oplanerad kull.


  

Kommentar