Det korrekta sättet att tjäna marockanska Tea

April 28

Det korrekta sättet att tjäna marockanska Tea


I hus, kaféer, butiker och marknader tvärs över Marocko människor dricker te gjort med myntablad. Men skiljer äkta marockansk mynta te från de mer välkända amerikanska versionen. Ibland kallas Maghrebi-stil te, är drycken beredd med en kombination av torkade gröna teblad och färska myntablad. Socker används för att sockra te, vilket gör det mer uppfriskande att dricka i den varma marockanska solen.

Rätta virket

Även om det kan finnas små variationer i proportioner, en klassisk marockansk mynta te innehåller alltid en sked av torkad krut grönt te, en handfull färsk mynta, kokt vatten och en hel del socker. Allt annat är onödig. Skölj mynta före användning, och använda kubik socker om det är möjligt. Om krut grönt te är tillgänglig, kommer kinesiskt grönt te räcka.

Ge det en virvel

Serverar marockanska te innebär en kort, men nödvändig ritual som rids de gröna teblad av en del av sin bitterhet. Först lägger te till en liten metall tekanna. Häll en halv kopp kokt vatten i grytan och låt den vila i cirka 10 sekunder. Snurra vattnet runt, sila det, lämnar tebladen i potten. Upprepa processen åtminstone en gång. Virvlande tar bort den bittra kanten. Det är viktigt att använda en tesil för att hålla alla de Gunpowder i potten.

Gör plats för Mint

Marockanska te behöver en bra handfull mynta i tekannan, tillsammans med socker och kokt vatten. Trycka på mynta med baksidan av en sked frisätter mintsmak i vattnet. Häll teet i ett högt glas tekopp. Men istället för att dricka te, hälla vätskan tillbaka in i potten. Gör detta så många som fyra gånger, att alla blanda smaker så mycket som möjligt före servering.

Häll på mer

När te är väl blandade, är det dags att servera. Giltiga marockanska tekopp är hög och tydlig och är oftast gjorda av glas. Sila vätskan i koppen och tillsätt några blad av färsk mynta. Mängden extra socker för att lägga till är upp till prova.


  

Kommentar