Hur till Salt fukten ur aubergine

January 29

Hur till Salt fukten ur aubergine


Saltning en aubergine är också passande namnet "svettas" på grund av de pärlor av vatten som samlas på huden under aktiviteten. Fukt sugs ut ur den bittra köttet genom ett stänk av salt, i en process även känd som degorging, i syfte att göra aubergine mer aptitretande. Detta förfarande är viktigare med äldre äggplantor än yngre - den tidigare innehåller en uppsjö av de bruna frön som är orsaken till bitterhet. Också, företag denna process köttet av äldre äggplantor, vilka har en tendens att bli grötig när kokta.

Instruktioner

1 Tvätta aubergine noggrant under rinnande kallt vatten. Torka med en handduk och placera på en skärbräda.

2 Skär aubergine längd-sätt i skivor 1/2 tum tjock. Placera två skikt av pappershanddukar över en av bakplåtar. Salt båda sidor av varje skiva och lägga dem i ett enda lager ovanpå papperet.

3 Lägg en annan två lager av hushållspapper ovanpå aubergine skiktet. Sätt den andra plåten över lagren. Fyll bunke med vatten. Placera den på toppen bakplåten.

4 Tryck på skivorna för en halvtimme. Ta bort aubergine från under plåten och pappershanddukar, och skölj varje skiva snabbt under rinnande kallt vatten. Den aubergine är nu redo att lägga till en maträtt.

Tips

  • För dem som är hälsomedvetna, generöst saltning auberginen är också en bra idé, för det gör köttet mindre genomträngligt för olja när stekning.
  • Dessa skivor är bra antingen bakade med lite olivolja drizzled på toppen, grillad på en grill eller stekt på spisen.
  • Använd alltid en fast aubergine utan blåmärken eller missfärgning av huden.
  • Ta hänsyn till hur mycket salt ditt recept frågar efter och hälften. Med sälta av aubergine, kan det finnas en tendens till över salt receptet.

  

Kommentar