Kvinnors Makeup på 1800-talet

September 24

Kvinnors Makeup på 1800-talet


I mitten av 1800-talet, drottning Victoria av England förklarade makeup att vara vulgär, och så började det falla till vägkanten i de flesta västländer mot slutet av seklet, även om prostituerade och skådespelerskor fortsatte att bära smink. Detta innebar att en hel del arbete gick in ett naturligt utseende och smink var inte riktigt sliten eller tillämpas allmänt fram till början av 20-talet.

Hud

Blek hud var som ett tecken på rikedom. Rika kvinnor inte behövde arbeta utanför, och så är blek var ett tecken på att vara en del av överklassen. Blek hud kan uppnås genom kemisk behovs ibland kvinnor används ansiktspuder av bly (som var naturligtvis, giftig, men det uppnått den önskade påverkar). Det fanns också en hel del av vad de kallar "orm olja försäljare" som skulle sälja salvor fulla av- bra, det kunde ha varit något (som kokain) för hälso- och skönhetssyfte.

Ögon

Ögonskugga var inte verkligen användes. Bivax ibland används för att göra ögonfransarna ser tjockare, och Kohl användes ofta på ögonfransar. Kohl är en blandning av sot och andra ingredienser, och det användes av egyptierna. Ibland kvinnor gick med eyeliner istället, med hjälp av ändarna av brända kvistar att beskriva ögat. Belladonna (som är giftig i stora doser) ibland används för att skölja ögonen, vilket bidrog till att "lysa" dem.

Kinder och läppar

Rouge var kommersiellt tillgängliga, men du kan inte ses tillämpa den. Vissa kvinnor, i stället för att tillämpa rouge på kinderna, skulle nypa eller smälla dem att få dem att verka ljus och glöd. Läppar ibland i kläm eller ens biten så att de ser rött och svullet. Läppstift var bivax färgats med krossade blommor eller ibland carmine skalbaggar.

Hår

Även om det inte specifikt smink, gör ett hår var en del av skönheten vana. Kvinnor skulle färga sitt hår med hjälp av henna, ibland järnoxid att göra ett hår mörkare (järnoxid har använts för att göra svarta tatueringsfärg) och kvinnor kunde lätta sitt hår om de beläggs det i citronsaft och satt i solen för lite while (med sin kropp och ansikte noggrant täckt, så att de av misstag solbränna).


  

Kommentar