Hur man skär potatisskivor

January 14

Hur man skär potatisskivor


Potatis existerar i en mängd olika recept eftersom de är en ekonomisk och näringsrik grönsak. På grund av deras smak och konsistens, kan potatis fungera bra som en ingrediens eller som den främsta attraktionen i en maträtt. Roast skivad potatis i ugnen med en dressing av örter och kryddor, stek dem tills krispiga eller koka dem i en sås. För optimalt resultat, skär potatis i enhetliga skivor för jämn tillagning.

Instruktioner

1 Häll vatten i en skål, lämnar tillräckligt med utrymme för förflyttning av potatisen som de läggs.

2 Placera en potatis på skärbräda.

3 Skiva en tunn del på längden av potatisen för att skapa en plan yta som gör att potatisen att vila säkert på skärbräda.

4 Skär nedåt genom potatisen på längden, med början på sidan längst bort från kroppen. Håll fingrarna något böjda under så du skär genom potatis. Flytta kniven i riktning mot kroppen när du skapar varje skiva. Gör skivor så tunn eller tjock som du vill, men hålla dem så enhetlig form som möjligt för att möjliggöra jämn tillagning.

5 Placera skurna skivor i skål med vatten för att förhindra dem från mörkare tills du är redo att använda dem.

6 Upprepa skärförfarande med resten av potatisen tills du har önskad mängd som behövs för ditt recept.

Tips

  • Om du planerar att steka potatisskivorna, torka dem på en ren kökshandduk eller hushållspapper först att suga upp så mycket vatten som möjligt. Detta kommer att bidra till att undvika stänk som potatisen är nedsänkta i het olja.

  

Kommentar