Vad Kryddor sätter du i köttbullar?

April 9

Vad Kryddor sätter du i köttbullar?


Oavsett om de serveras på toppen av spagetti eller på en serveringsfat med doppa sås och tandpetare, köttbullar är ett enkelt och utsökt tillägg till en måltid eller fest. Köttbullar finns i rätter hela världen, var och en med sin egen distinkta smak. Medan köttbullar består mestadels av balled upp köttfärs, kalkon, kyckling, fläsk eller kött substitut, kommer deras smak från kryddor blandas i köttbulle.

Salt och peppar

Salt och peppar kan tyckas självklara val för köttbulle kryddor, men de är ändå en integrerad del av att skapa en smakrik köttbulle. För saltet, kan regelbunden bordssalt användas, men alternativt kryddat salt kan tillsättas för att uppnå en zestier smak. För peppar, bör svartpeppar användas för att balansera ut sälta och att lägga till en liten kick till köttbullar. För en sting köttbulle, använda cayennepeppar.

söta kryddor

Köttbullar behöver inte alltid vara välsmakande; i många rätter de är faktiskt sötare, speciellt när de görs med marken lamm. Att skapa en robust söt smak, kan kryddor som alla kryddor, kryddnejlika, muskot och farinsocker användas. Dessa kan också kombineras med de salta kryddor för en djärvare och mer levande provsmakning köttbulle.

gröna kryddor

Många köttbullar, särskilt i italienska rätter, har gröna kryddor blandas med dem. Dessa kan bestå av basilika eller oregano för italienska eller Medelhavet köttbullar, och koriander eller persilja för asiatisk stil köttbullar. Gröna kryddor bidra till att skapa en fräschare smak till köttbullar och lägg till komplexiteten i smaken.

Andra ingredienser

Förutom salt, peppar, söta kryddor och gröna kryddor, kan köttbullar smaksättas med ett antal andra ingredienser. Detta inkluderar hackad lök - vit, gul, Vidalia eller grön lök - och vitlök för extra smaksättning. Ströbröd, ägg och ibland även grädde används för att hjälpa till att hålla köttbulle ihop och ge densitet. Efter att kombinera ingredienserna till smak, kan köttbullar sedan placeras i en långsam spis eller djup kruka sakta koka i en buljong eller sås som du väljer.


  

Kommentar