Hur får man en Tan med solskyddsfaktor

October 9

Hur får man en Tan med solskyddsfaktor


Solskyddsmedel skyddar huden från solens skadliga strålar som kan orsaka solbränna eller ens hudcancer. Det faktum att det blockerar strålar till en grad (graden beror på solkräm SPF faktor) betyder inte att du kan inte solbränna samtidigt bär solskyddsmedel. Vissa solskyddsmedel bara välja en typ av UV-ljus, UVB, och låta UVA-strålar för att få igenom, vilket gör att huden att sola. För alla berörda med hudcancer, är det dock viktigt att notera att även om en solbränna är inte smärtsam som en brännskada, en solbränna fortfarande indikerar hudskador.

Instruktioner

1 Använd en solkräm som är lägre än SPF 15. Om du solbränna eller bränna lätt, en högre SPF kommer också att arbeta, men du kommer förmodligen att behöva vara ute i solen längre. Du bör också kontrollera att solskydds bara blockerar UVB-strålar och inte UVA-strålar som gör garvning.

2 Sprid solskydd över alla utsatta delar av kroppen. Detta inkluderar ditt ansikte, öron och fötterna om du går barfota eller bär sandaler. Enligt American Osteopatisk College of Dermatology, ska du ansöka solkräm bara kall, torr hud och gör så åtminstone en halvtimme innan du går ut i solen.

3 låg på en schäslong antingen på ryggen eller på magen. Kom ihåg att sätta på solglasögon för att skydda ögonen om man ligger på rygg. Kvar på ena sidan i 15 minuter innan du slår över.

4 Gå inomhus efter en halvtimme (15 minuter på varje sida) för att kontrollera dina framsteg. Du kanske inte ser färg omedelbart. Oavsett om du har några resultat efter denna tid beror på din hudtyp och hur stark solen är den dagen. Men för att undvika brännskador, gå ut endast i ytterligare 15 minuter per sida på den första dagen.

5 Upprepa proceduren dagligen tills du har en solbränna. Du kan öka den tid du är i solen om din hud visar inga tecken på garvning efter den första dagen. För att bibehålla den solbränna efter detta, lägga ut i solen en eller två gånger i veckan under en halv timme.

Tips

  • Enligt American Osteopatisk College of Dermatology, bör du ansöka på nytt solskyddsmedel om du svettas kraftigt eller har simmat.

  

Kommentar