Hur man tvättar en skinnjacka

November 13

Hur man tvättar en skinnjacka


Skinnjackor är en av de mest populära och trendiga plagg genom tiderna. De är ofta mycket dyra och kräver en hel del korrekt underhåll. Om väl omhändertagen, kan en skinnjacka pågå i flera år och även decennier. Dess elasticitet har varit mycket uppskattat under åren av motorcyklister, soldater och piloter. Under de senaste åren har skinnjackor blivit enorma mode uttalanden och bärs av skådespelare, modeller och även politiker.

Instruktioner

1 Läs noga igenom alla skötselråd på insidan etiketten de. Följ dessa instruktioner mycket noggrant för att undvika att förstöra din skinnjacka.

2 Torka den yttre delen av manteln med en fuktig trasa eller våtservetter. Detta kommer att ta bort några uppenbara yttre fläckar som smuts och damm.

3 Spray färgade områden med en läderrengöring, som inte innehåller en vatten bas, och sedan försiktigt gnugga fläcken med en mjuk tvättlapp. Undvik att använda slipande trasor eller svampar som kan repa den känsliga läder.

4 Handtvätt jackan försiktigt med ljummet vatten och mild tvål. Diskmedel fungerar ofta bra som det inte innehåller starka kemikalier som kan skada lädret. Det bästa sättet att göra detta är att blöta ner skinnjacka i en liten balja med vatten fylld med diskmedel. gnugga försiktigt färgade områden i en cirkulär rörelse tills ren. Torktumlas låg eller låt lufttorka.

5 Har jacka professionellt tvättas på kemtvätten. Detta kommer att säkerställa att jackan inte skadas går att reparera. Beroende på vilken typ av läder, kan detta vara ganska dyra. Det kommer dock att behålla integriteten av jackan.

Tips

  • Do konsultera en läder och sjukvårdspersonal innan du försöker tvätta din jacka för första gången. Innan tvätt med tvål och vatten, testa en liten bit läder se till att det inte finns några skadliga effekter.
  • Inte sätta din jacka i tvättmaskinen.

  

Kommentar