Hur att mata din Albino klogroda

November 16

Afrikansk klogroda, även känd som albino klöste grodor, äta en mängd olika livsmedel. För optimal hälsa, bör kosten för baby grodor består främst av pellets mat som är utvecklad för grodor. De kan också matas små mängder av levande och frystorkad mat, men kosten bör i första hand bestå av groda pellets för att säkerställa rätt kost tills grodan är minst ett år gammal. När en vuxen, kan grodan att mata en mängd olika pellet, lever och frystorkades matar. Albino klöste grodor äter när mat tappas i tanken och kan tränas att äta ur handen eller en kalkon baster.

Instruktioner

1 Foder grodor speciellt framtagen groda pellets i stället för fiskfoder. Grodor har olika näringsbehov än fisk. Baby grodor, tills de är ett år gamla eller äldre, kräver en diet som huvudsakligen består av speciella groda pellets.

2 Throw flytande pellets eller levande föda i tanken. Grodor kommer att lukta mat och simma snabbt till den i en kriscenter frenesi.

3 Ta bort eventuella matrester. Låt grodor äta så mycket de vill, och sedan ta bort alla kvarvarande mat när de slutade äta. Detta kommer att hålla tanken ren.

4 Lägg till levande, frystorkade och frysta livsmedel till grodans diet när den når mognad.

5 Matnings barn grodor pellets dagligen. Vuxna grodor kan erbjudas en mängd olika livsmedel, inklusive pellets var två till tre dagar.

6 Hand mata dina grodor. Placera en bit mat mellan fingrarna och jaga grodan runt tanken tills det tar maten. Så småningom kommer att associera din hand med mat och omedelbart simma till det som skall matas. Grodor kan kväva på din fingrar, hand eller handled, men de har inga tänder så att det inte kommer att skada.

7 Suck mat i en kalkon baster och använda den för att mata grodorna. Denna utfodring metod är användbar med baby froglets. Sakta sprutar maten ur baster framför grodor. Du kan spela med grodorna genom att göra dem jaga baster runt tanken.

Tips

  • Mata inte grodor guldfisk eller elritsa, som innehåller och enzym som blockerar grodorna förmåga att absorbera vitamin B. fisk med tandade taggar kan skada grodan inre organ när rötas.
  • Mata inte grodor sjunkande pellets i en tank med en grus eller sand golv. De kan inta grus när du försöker hämta mat. Placera en platta vid botten av grodan tank för sjunkande pellet mat.
  • Inte foder grodor flagar fiskmat. Flingfoder saknar alla viktiga näringsämnen som behövs för en groda överlevnad.

  

Kommentar