Hur får jag min kaka att släppa från Pan?

March 17

Det händer. Du befinner dig i en kapplöpning eller helt enkelt så glada att baka en kaka som du glömmer att smörja bakplåt före upphällningen smeten i den. När detta händer, eller om pannan är ojämnt smord, kan du få problem släppa kakan från pannan. Det finns flera metoder som du kan försöka avhjälpa situationen utan att förstöra din bakade skapelse.

Vänd den

När kakan är klar bakning, ta bort den från ugnen och låt den svalna bara tillräckligt så att du kan hantera pannan utan ugn vantar. Vänd på hela pannan och placera den ovanpå skärbräda eller serveringsfat. Lämna den där i fem till tio minuter. I allmänhet, kommer vikten av kakan dragit sig nedåt med den tid du kommer tillbaka till det.

Shake It Loose

En annan möjlig lösning är skaka pannan upp och ner i sitt upp och ned läge. Du behöver inte skaka pannan kraftigt; Om du gör det kommer kakan falla ut i bitar. Du kan också försiktigt pund pannan när du flyttar den. Vikten av kakan och den kombinerade rörelsen bör vara tillräckligt för kakan att falla från pannan. Se till att hålla pannan relativt nära skärbrädan eller plattan så att kakan kan landa på endera ytan.

Separera Kanter

Om kakan fortfarande inte verkar vilja vika, använd en spatel eller smör kniv för att separera kakan från alla kanter pannan. Använd inte en stek kniv eller något annat skärkniv som de kommer att repa och potentiellt förstöra din panna. När du har gjort det hela vägen runt pannan, försiktigt arbeta dig spatel under botten av kakan och flytta den hela vägen runt botten av kakan. När den sista kanten har pried kommer du att kunna lyfta kakan från pannan. Därifrån kan du snabbt flytta den till servering plattan.

Värm upp det

Om en kaka har lämnats för lång tid att svalna, kommer du har problem med att ta bort den från pannan. I detta fall, försök att fylla din diskbänk med varmt vatten, inte högre än höjden på pannan. Placera hela pannan i vasken och låt det sitta i några minuter. Vattnet kommer att värma kanterna på formen så att kakan mjuknar. När vattnet inte längre är rykande varm, torka botten och sidor av pannan helt; detta kommer att hindra vatten från att droppa på kakan. Vänd upp och ner och låt kakan glida ur pannan eller använd en stekspade för att lyfta den från pannan.

Lyft den

För att förhindra att kakor från att fastna i din framtida bakning utflykter, använda ett ark med bakplåtspapper till linje pannan innan du häller din smeten i den. Mät papperet för att täcka hela pannan, sedan ett par extra inches. När kakan är klar bakning, ta de två sidorna av papperet och lyft kakan precis utanför pannan.


  

Kommentar