Hur ta hand om en Anole ödla

July 13

Den anole är en av flera arter av liten ödla som ofta hålls som sällskapsdjur. Dessa små varelser är billiga och lätta att ta hand om, men de kräver en viss uppmärksamhet för utfodring och hygien.

Instruktioner

1 Köp akvariet och substrat, växter, ljus, termometer och fuktighetsmätare innan du tar ödla hem. En anole kommer inte att göra bra om de lämnas även för ett par timmar i en låda medan du kör till djuraffären och trädgård centrum för att köpa sitt hem. Anoles är mycket känsliga för stress, så gör sitt nya hem så inbjudande som möjligt från den första minuten.

2 Ställ in en 10-liters akvarium med planteringsjord, flera konstgjorda växter, en tättslutande skärmens överkant med en fluorescerande UVB-ljus och en vanlig 40 watts ljus fäst den vid vardera änden. Den fluorescerande ljus kommer att ge UVB de anole behov, och den vanliga glödlampan kommer att ge värme och UVA. Skölj alla av växterna och rengöra glaset med vinäger före tillsats av planteringsjord till botten av tanken.

3 Håll temperaturen under dagen mellan 75 och 85 grader Fahrenheit. Försöka sätta tanken upp så att det kommer att finnas en varm ände och en kall ände för att hjälpa anole reglera sin kroppstemperatur.

4 Mist tanken med en sprayflaska två gånger dagligen för att hålla fuktigheten inne åtminstone 50 procent.

5 Hantera anole så lite som möjligt. Hantering gör inte anoles tama, det blir bara dem upprörda. Liksom alla reptiler, kan anoles bära salmonella, så tvätta händerna efter vidrör anole eller insidan av sin tank.

6 Mata anole levande insekter. Dessa ödlor föredrar syrsor, som också är bra för dem näringsmässigt. Inte mata dem mjölmask, döda insekter eller insekter som fångats utanför om du inte kan vara säker på att de är fria från bekämpningsmedel.

7 karantän nya anoles att vara säker på att de är friska innan införa dem till varandra, och inte hålla mer än en hane i samma tank. En 10-liters tank bör räcka för två anoles, men du behöver en 20-liters tank för tre.


  

Kommentar