Vad är Saffron Risotto?

August 1

Saffran Risotto är en italiensk risrätt smaksatt med saffran. Det kan innehålla ett obegränsat antal ingredienser som kött, grönsaker och fisk och skaldjur eller det kan serveras vanligt. Den viktigaste punkten är att saffran vänder riset ljusgul.

Saffran

Saffran kommer från Crocus sativus, en perenn blomma som blommar på hösten och är hemma i Mindre Asien. Den del av krokus att människor äter är pistillmärken, de kvinnliga delar som ser ut som tre tunna gula trådar som växer i mitten av varje blomma. Saffran är mycket dyrt att samla men lite går mycket långt i köket. En fjärdedel tesked saffran är tillräckligt för att smaksätta ca 10 pounds av ris.

Toasting Rice

Risotto är italienska för ris. Saffransrisotto börjar med okokt ris. För att riset har sitt distinkta textur, innan du lägger någon vätska, de råa kornen rostade i en stekpanna i ca 4 msk smält smör eller olivolja. Det krävs noggrann uppmärksamhet att rosta riset så att det plumps upp och blir lite mer färg, men inte bränna eller slå alltför brun. Vanligtvis är 1/3 kopp finhackad bitar av lök fräsas i samma panna tillsammans med riset.

Matlagning ris

I stället för att laga riset i en kastrull med vatten, är saffransrisotto med användning av köttbuljong och vitt vin. För 1 1/2 koppar okokt ris, behöver du 5 koppar buljong och halv kopp vin. Sätt rostat ris och lök i en kastrull. Häll över buljongen och vin blandningen och låt den koka på medelvärme.

Lägga till Saffran

Saffran säljs i två former - som ett pulver eller som trådar. När riset har matlagning i cirka 10 minuter, tillsätt en liten nypa pulveriserad saffran. Detta kommer att färga riset gul och lägga till en subtil smak. Riset måste fortsätta matlagning för cirka tio minuter. Du kommer att veta att den är redo när all vätska har absorberats av riset.

alternativ

Saffransrisotto kan inkludera extra ingredienser som parmesanost. Lägg till detta, färskriven, till riset vid bordet så att varje diner kan välja hur mycket ost de vill. Saffran risotto kan även användas som grund för mer avancerade rätter samt. Lägg kokta bitar av nötkött, kyckling, fisk och skaldjur, eller lamm tillsammans med några Stekta gröna eller röda paprikor med en annan kopp buljong eller vatten och grädda i 350 grader Fahrenheit i ca 20 minuter.


  

Kommentar