Intern Frame Vs. Yttre ram ryggsäckar

December 11

Ryggsäckar, särskilt de som används för vandring och camping, ibland har en styv aluminium metallram i sin design. Ryggsäck ramar kan vara intern eller extern. Även om det finns fördelar och nackdelar med varje typ av ram är en inre ram i stor utsträckning och är mer modern.

typer

Interna ryggsäck ramar är dolda och täckt med tyget och yttre skikt av ryggsäcken. Vissa interna ram ryggsäckar kan ha ramen mellan det inre och yttre skiktet. Inre ramarna är vanligen tillverkade av små V-formade bitar av aluminium är förbundna med varandra. Externa ramar omger förpackningen delen av ryggsäcken, är synliga från utsidan, och kan vara styvare och större.

fördelar

Enligt Nomadik.com, en vandring och camping baserad webbplats, till 1970-talet, den yttre ram ryggsäck var standard. Men detta ändrades med införandet av interna ram ryggsäckar.

En viktig fördel med den yttre ram ryggsäck är att packbags eller ryggsäckar kan fästas vid ramen. Ytterligare mindre påsar och påsar också kan fästas på en yttre ram, som gör det möjligt för användaren att utöka mängden lagringsutrymme på ramen.

Den inre ramen ryggsäck har flera fördelar jämfört den yttre ramen. Interna ram mönster tenderar att vara mindre och väger mindre. Tyngdpunkten är närmare bärarens naturliga tyngdpunkt, vilket möjliggör bättre balans och rörelse. Den inre ramen är också mer flexibel än den styva yttre ram design.

överväganden

Fundera på om värme kan fastna lättare mellan ryggen och den inre ramen ryggsäck material. Detta kan orsaka obehag vid långvarig användning. En yttre ram lämnar utrymmet mellan bärarens rygg och tyget.

Vissa användare tycker att en yttre ram ryggsäck rymmer fler objekt och är lättare att lasta och lossa på grund av extra fack utrymme. Interna ryggsäckar är utformade för att vara kompakt och kan ha färre fack och åtkomst blixtlås än externa ram ryggsäckar.

Medan inre ram ryggsäckar hjälpa bäraren hålla bättre balans och tyngdpunkt, yttre ramar tillåter tyngre laster att spridas ut över en större ram område. Denna viktfördelning kan hjälpa bäraren hantera tunga laster och mer utrustning.

Medan inre ram ryggsäckar kan i större utsträckning, deras design är mer komplexa än rektangulärt formade yttre ramar. Därför i allmänhet är lägre för externa ram ryggsäckar.

Terräng

Yttre ram ryggsäckar kan innebära svårigheter när vandring på mindre reste spår och över extremt oländig terräng. En yttre ram sitter längre bort från bärarens kropp, vilket kan leda till att du luta alltför långt tillbaka. Eftersom ramen är bredare, kan det fastna eller skaver mot stenar och träd i trånga spår områden.

fortsatt tillgänglighet

Enligt Nomadik.com är den inre ramen ryggsäck större utsträckning och gynnas av vandrare än den äldre yttre ram modell. Även om båda fortsätter att vara tillgängliga, det finns risk för yttre ram ryggsäckar att bli fasas ur produktion.


  

Kommentar