Hur att mata mjölk till katter för Förstoppning

January 1

Hur att mata mjölk till katter för Förstoppning


Förstoppning är en intestinal problem som uppstår när tarmrörelser bli långsam (trög) eller obefintlig. Det här problemet uppstår hos människor, men det förekommer också hos katter. Medan förstoppning hos människor är obekväma och obehaglig, hos katter kan orsaka smärta och ett hinder kan vara dödligt. För lindriga fall av förstoppning eller att se till att din katt håller regelbunden, kan du prova enkla huskurer, såsom att erbjuda din katt en maträtt av mjölk. Katter är naturligt laktosintoleranta, så konsumtionsmjölk ger en diarré effekt i katter som fungerar bra för att producera en snabb avföring.

Instruktioner

1 Rådgör med din veterinär för att avgöra hur allvarlig din katts förstoppning. Svåra fall av förstoppning kräver omedelbar medicinsk behandling. Men om villkoret är mild, med användning av ett hem botemedel, såsom mjölk, är effektiv.

2 Erbjud din katt ett fat med mjölk två gånger dagligen. Fyll skålen med 1/8 kopp mjölk på morgonen och upprepa proceduren på natten. Fortsätt denna metod tills din katts avföring blir korrekta.

3 Använd en medicin dropper att administrera mjölk till en katt som vägrar att dricka mjölk från en maträtt. Ge en cc mjölk var femte minut under en timme, ska detta ge en avföring inom två timmar. Upprepa denna procedur två gånger dagligen tills din katt producerar regelbundna tarmrörelser.

4 Blanda 2 msk mjölk i din katts fuktig mat om katten vägrar att dricka mjölk eller inte kommer att ta mjölk från en pipett. Gör detta två gånger dagligen, en gång på morgonen och en gång på kvällen tills din katt producerar regelbundna tarmrörelser.

Tips

  • Vissa katter älskar smaken av mjölk, andra kommer inte röra det. Om du har problem med att få din katt att dricka mjölk, kan du också erbjuda vaniljglass eller grädde snarare än vanlig mjölk. Du katt kommer att se detta som en behandling snarare än medicinering.
  • Om din katt inte börjar producera regelbundna tarmrörelser, söka omedelbar veterinärvård innan tillstånd försämras.

  

Kommentar