Sedvanliga tips för Hairstylists

June 23

Sedvanliga tips för Hairstylists


Dricks är en välkänd praxis inom servicesektorn. Även om det kan tyckas enkelt för dig, är detta inte nödvändigtvis fallet. Vissa regler och standarder som utvecklats över tid för dig och din frisör är ömsesidig nytta. Om du tips för lite, kan din stylist tycker hon misslyckades. Alternativt kan tippa alltför mycket vara ett slöseri med pengar. Förstå sedvanliga tips för en frisör kommer att se till att både du och den anställde är uppfyllda.

sedvanliga Tips

Enligt CNN Money, är standard tips för en frisör mellan 15 och 20 procent för sin tjänst. Naturligtvis är detta inte en regel bara en standard riktlinje. Om du känner personen, eller mycket nöjda med sin tjänst, kan du alltid tippa mer. Om salongen är ett litet, privatägt företag, har du också möjlighet att tippa ägare. Men inte alla ägare acceptera tips, så se till att fråga först. En annan sak att tänka på är komplexiteten i tjänsten. Till exempel, färgförändringar, ränder eller en komplett hår makeover tar ansträngning och skicklighet. I detta fall är det lämpligt att tippa lite mer som du tycker passar.

Tips och service

Även bra service gör att du känner mer benägna att tippa, kan det motsatta vara sant för dålig service. Om du betalar för en otillfredsställande frisyr, är chansen att du inte vill belöna frisör. Även om detta är helt förståeligt, är det inte alltid det bästa utnyttjandet. Stylist kan ha en dålig dag. Hon kunde vara trött, stressad eller ens sjuk. I stället för förhastade slutsatser av inkompetens, är det lämpligt att göra tala med salong chef om tjänsten. Men detta betyder inte att du måste ge standard 15 till 20 procent. Istället ger en lägre spets, cirka 10 procent.

beräkning Tips

Att förstå den grundläggande regeln för deponering kan spara pengar. När du får din check, kan du blick på totalsumman och basera ditt tips om det. Men detta är priset efter skatt, inte priset för utförda tjänster. Vid beräkning av tips för din frisör, alltid basera den på delsumman.

Speciella tillfällen

Om du är särskilt imponerad av en salong, är chansen att du kommer ofta det regelbundet och utveckla någon form av orsakssamband med personalen. Med detta i åtanke är det ofta tillmötesgående för att ge några extra tips under helger, som jul, när alla är ont om pengar. Ge som extra bonus visar hänsyn och kan lätta på frisör finansiella stress. I sin tur kan detta motivera din stylist att arbeta hårt och hålla dig som sin kund.


  

Kommentar