Hur man installerar ett akvarium luftpump

August 7

Hur man installerar ett akvarium luftpump


Oavsett vilken storlek på din akvarium eller vilka arter av fisk du håller, måste du se till att vattnet i tanken innehåller rikligt med syre. Installera en luftpump är ett av de bästa sätten att syresätta vattnet och hålla din fisk i topp hälsa. Men som med någon del av akvarium utrustning, är det viktigt att välja rätt typ av pump och installera den på rätt sätt.

Instruktioner

1 Välj ett akvarium pump avsedd för en större tank än den du faktiskt har. Detta kommer att hjälpa pumpen att utföra mer effektivt och ändamålsenligt. Till exempel, om du har en 20-liters tank, köpa en luftpump listad som en 30- till 40-liters akvarium.

2 Köp en längd av luftslangen när du köper luftpumpen. Luftslangen är billig, så det är alltid en bra idé att köpa mer än du tror att du kommer att behöva. Slangen måste vara tillräckligt lång för att nå från pumpen till botten av din tank.

3 Hitta en lämplig plats för din luftpump. Om din tank sitter på en sluten akvarium stativ, placera luftpumpen inuti stativet är förmodligen den bästa strategin. Stativet kommer dämpa bullret från pumpen och stoppa den från att röra sig runt. Vibrationerna från luftpumpen kan få den att röra sig lite, särskilt på trägolv.

4 Anslut den ena änden av luftslangen till ventilen på sidan av luftpumpen. Du kan behöva vidga slangen en bit genom att sätta en penna.

5 Anslut den andra änden av luftslangen till filtret, luft sten eller annan utrustning du tänker använda för att syresätta vattnet och hålla den i rörelse. Luft stenar är ett bra val, eftersom de kan ge en mur av bubblor för att lägga till syre till vattnet. Fastsättning av luftslangen till ett hörn filter ger filtrering och syresättning på samma gång.

6 Anslut luftpumpen i eluttaget och titta på bubblorna från luften sten eller filter. Kontrollera täthet av luftslangen om det inte finns några bubblor eller endast ett fåtal.


  

Kommentar