Hälsorisker från hårdkokta ägg

March 19

Ägg är tillgängliga året runt för att ge inte bara härlig mat i sig men en nödvändig ingrediens för många bakade produkter och såser som inte är densamma utan dem. Består av en gul äggula och halv ogenomskinlig vit omges av ett skal, är den otroliga natur ägget delvis finns i deras mat smink som gör det möjligt för dem i skum, koagulering, och emulgering. Ägg har högkvalitativt protein, inredning 5 1/2 gram protein i ett ägg som har endast 68 kalorier.

allergiska reaktioner

Även allergiska reaktioner förekommer i praktiskt taget alla livsmedel, studier av födoämnesallergi alltid rapporterar fler problem med vissa livsmedel än med andra. Rapporterad av Centers for Disease Control, är 90 procent av allergier från mat i samband med åtta typer av livsmedel: kräftdjur skaldjur, jordnötter, komjölk, hönsägg, fisk, nötter och vete. Dessa livsmedel behöver inte konsumeras i deras primära form för att utlösa en reaktion.

Salmonella

Hälsoproblem om ägg fokuserar på salmonella (salmonella orsakade matförgiftning). Salmonellabakterier kan hittas i rena, osprucken ägg. Vid ett tillfälle var de bakterier som finns endast i ägg med skal som var knäckt. Att tvätta äggen innan du använder dem kan inte försvara dig från smitta. Att döda bakterierna måste ägg kokas för korrekt tid och vid en mycket hög temperatur för att döda bakterierna. Soft-kokt sådana råa eller soliga sida upp ägg bär salmonella risk, medan oordning och hårdkokta eller pocherade ägg inte.

glykoprotein

Rå äggvita består av ett glykoprotein kallas avidin, som häftar vid äggets B-vitaminet biotin förhindrar dess absorption. När du laga äggvitorna, ändrar den avidin och gör det möjligt att brytas ned så att biotin kan absorberas.

redskap

Före beredning av ägg, redskap och rätter som används måste tvättas i varmt vatten bortsett från andra köksredskap Handtvätt med tvål, är nödvändigt varmt vatten efter preperation av äggen. Alla ytor som har kommit i kontakt med råa ägg bör rengöras och desinficeras med en over-the-counter rengöringsmedel som sanerar.


  

Kommentar