Hur man identifierar örter och kryddor

July 13

Hur man identifierar örter och kryddor


Kockar överallt använda örter och kryddor för att lägga till intressanta lager av smaker till mäster de laga mat i köket. Örter som mynta, persilja och dragon kommer från bladen och stammen av en anläggning. Kryddor som koriander, senap och muskot kommer från torkade frön, bark eller rötter. Torkade örter och kryddor är ibland förväxlas med varandra på grund av likheterna i utseendet. Du kan dock använda flera metoder för att hjälpa till med att identifiera dem.

Instruktioner

1 Hur man identifierar örter och kryddor

Lagerblad är stora och har en intensiv smak.

Utnyttja din känsla av smak, känsel och lukt när identifiera örter och kryddor. Örter som koriander och persilja kan vara liknande i utseende, men har påfallande olika smaker. Detsamma gäller för mejram. Även denna ört är i mintfamiljen, har mejram sin egen distinkta smak. Använd din luktsinne för att hjälpa dig att skilja mellan kryddor som kanel och muskot, och gurkmeja och saffran. Örter som lagerblad och kummin har intensiva smaker och aromer medan örter som körvel och dragon har mer känsliga smaker.

2 Hur man identifierar örter och kryddor

Du kan använda böcker för att hjälpa dig att identifiera örter och kryddor.

Plocka upp en bok från det lokala biblioteket eller bokhandeln för att hjälpa dig att identifiera örter och kryddor. Aliza Greenes "Field Guide to örter och kryddor" är en ficka ordlista med massor av information om örter och kryddor och deras individuella egenskaper. Böcker som dessa är utformade för att användas som referensmaterial medan matlagning och shopping.

3 Besök en butik som specialiserat sig på örter och kryddor såsom en hälsokostaffär eller bondens marknad. De är bra ställen att starta och i allmänhet har personal som är villiga att svara på frågor. Ta dig tid att bläddra igenom gångar som innehåller bulk torkade örter och kryddor. Var uppmärksam på hur örter och kryddor kategoriseras och märks. Du kan också lukta och smaka prover och köpa dina favoriter för att starta din samling hemma. 4 Hur man identifierar örter och kryddor

En mortel och mortelstöt gör det lättare att slipa örter och kryddor ..

Köp en kryddhylla innehåller några av de vanligaste torkade örter och kryddor. Använder dem ofta i matlagning för att bekanta sig med olika smaker, dofter och framträdanden. Använd färska örter i matlagning också. Du kan också köpa lösa örter och kryddor och sedan använda en mortel och mortelstöt för att öva mala dem. Använd tydliga glasburkar för lagring, märka dem omedelbart för att undvika förvirring senare.

5 Hur man identifierar örter och kryddor

Många kök örter kan odlas inomhus.

Starta en inomhus eller utomhus örtagård och börja växa favoriter som basilika, oregano, persilja, timjan, rosmarin och mynta. Som du ser dessa unga plantor växa från frön till mogna växter, kanske du upptäcker att du är mer bekväm med att identifiera dem någon annanstans.


  

Kommentar