Hur man rengör mellan tänderna

June 21

Hur man rengör mellan tänderna


Oral hälsa påverkar mer än bara tänderna. För att hålla tänderna rena, ta bort bakterier som kallas plack som byggs upp eller det kommer att orsaka dina tänder till förfall. Plack påverkar även tandköttet, vilket leder till sjukdomar i tandköttet kallas gingivit, vilket leder till tandlossning. En studie 1997 genomförs av T. Kato et al., I Nagoya University School of Medicine i Japan, visar att förlora tänder kan ha en negativ effekt på minnet.

De bakterier som bygger upp på tänderna kan också orsaka hjärt-kärlsjukdomar och öka risken för en hjärtattack enligt flera studier, bland annat en rapport i den amerikanska tidskriften av Cardiology 2009 av Vincent E. Friedewald, et al. Det är viktigt att hålla tänderna rena och friska, inklusive rengöring mellan tänderna.

Instruktioner

1 Applicera en fluortandkräm för din tandborste. Om du vill ta bort fläckar från tänderna, använd en tandkräm med peroxid och bakpulver.

2 Håll din tandborste i 45 graders vinkel mot tänderna och tandköttet och borsta fram och tillbaka i slag som är ungefär bredden av en tand. Borsta utsidan och insidan av dina tänder och borsta tuggytorna.

3 Använd de främre borsten på tandborsten för att rengöra mellan framtänderna. Fräscha upp och ned med fram borst, få mellan tänderna så mycket som möjligt. Använd "tå" av borste för att rengöra de inre ytorna på framtänderna och med en mjuk up-and-down stroke. För det första är den fram och tillbaka, sedan är det upp och ner för att täcka alla ytor

4 Använd den spetsiga änden på baksidan av tandborsten att rengöra mat från mellan alla tänderna. Skölj med vatten.

5 Bryt ca 18 inches av tandtråd och linda de två ändarna runt dina två långfingret. Håll tandtråden mellan tummen och pekfingret och styra det mellan tänderna med en mjuk back-och-tillbaka gnugga rörelse. Ta bort alla former av matrester som ligger mellan tänderna.

6 Kurva tråden i en C-form vid tandköttskanten runt en tand och försiktigt rengöra utrymmet mellan tandköttet och tanden för att ta bort de bakterier som kan bygga det.

7 Linda tråden till ett finger för att få en ren del av tandtråd varje gång du börjar rengöra en annan tand.

8 Skölj munnen med en antimikrobiell munvatten för att ytterligare förebygga karies. Håll munvatten i munnen för en hel minut och sedan spotta ut det.

Tips

  • Borsta tänderna två gånger om dagen.
  • När tandtråden blir strimlad, börja med en ny pjäs.
  • Använd en proxabrush, som är en tunn pensel med borst går ner det för att rengöra mellan tänderna när tillgången till tandtråd är inte möjligt.
  • Undvik knäppa eller skjuta tandtråd för hårt i tandköttet. Detta kan orsaka små hack i tandköttet, vilket gör att en inkörsport för bakterier.
  • Undvik att använda en mycket tunn tandtråd; det kan skära i tandköttet.

  

Kommentar