Varför finns det olika vinglas för olika typer av viner?

April 26

Varför finns det olika vinglas för olika typer av viner?


Vinglas finns tillgängliga i ett stort utbud av storlekar, former och höjder. Riedel tillverkar 20 mönster för alla olika typer av varianterna. Det stora utbudet av valmöjligheter kan verka skrämmande, men de som väljer att ägna sig åt speciella glasögon kommer att tycka att smak och färg förbättras. Men bra all-purpose glasögon fungerar till vardags vin njutning.

Fungera

Ett vinglas kan tyckas vara bara en annan dryckesförpackning, men det finns mycket som går till att välja en lämplig en. Ett vinglas tjänar till att förbättra smaker, bukett och färgen på vätskan. Form kan också påverka temperaturen och gasutveckling. Glaset placerar också kroppsdelar såsom fingrar och tunga i rätt ställen för att bäst njuta av vinet. Enligt vinkällare Secrets, har vin glastillverkaren Riedel 20 typer av vinglas för att täcka alla tänkbara varianter av drycken.

typer

De tre typerna av vinglas som en kommer att stöta på är sådana för röda och vita viner, tillsammans med champagne flöjter. De bästa som har tunt glas och är åtta till tio inches tall, enligt vin land utflykter. Den ledande tillverkare av kundanpassade sort glasögon är Riedel, även Crate and Barrel säljer dem också.
Ett rödvinsglas brukar sfärisk som en skål, sluttande till en något smalare topp. Ibland röda vinglas är stemless. Att hålla dessa glasögon korrekt, placera stjälken mellan fingrarna och vagga skålen i handflatan. Med en röd, kommer kroppsvärmen från handen tjänar till att hålla vin vid rumstemperatur eller kan värma det något.
Vitt vin glas kan vara smalare, men ofta inte; Riedel glasögon har en grundare bas för de vita än för de röda. Håll ett vitt vin glas av stammen för att undvika att värma det, eftersom vita viner är tänkta att serveras kall.
Champagneglas är smala och raka. Detta tjänar till att rikta bubblorna uppåt i ett visuellt tilltalande sätt, samt hålla mer koldioxid i produkten att avskräcka flackare.

Betydelse

Specialiserade vinglas är roliga att investera i om du är ett vin älskare, men de flesta människor kan nöja sig med en uppsättning för rött, en för vita och en del champagne flöjter. Inriktningarna är roligt, men kan vara förvirrande. Att experimentera och ta reda på om olika vinglas är för dig, gå till en butik som säljer enstaka glas och köpa två eller tre till provet. Annars håller sig till alla ändamål glasögon som är gjorda av god kristall.

fördelar

Naturligtvis kan olika vinglas lägga till i åtnjutande av en god flaska vin. Processen att lära sig om glasen är intressant och roligt, och kan också öppna ögonen för andra typer av viner. Verkligen föra fram det bästa i en bra årgång är tillfredsställande och ögonöppnande; en förändring av glas kan återge en välbekant flaska vin helt annat och nytt. Att erhålla rätt glas förvandlar en enkel glädje till något speciellt.

Varning

Med det breda överflöd av specialiserade glasögon, kan det vara lätt att ryckas och ackumuleras glasuppsättningar som kommer att sitta oanvänd. Investera i glasen som du använder mest, snarare än att köpa produkter för den skull ha dem i skåpet. När du är osäker, köpa en bra allrengöringsmedel in från en rekommenderad tillverkare. Det är bättre att missta sig på sidan av försiktighet snarare än att få ett glas helt blandas ihop.


  

Kommentar