Hur man gör en dubbel-Layered Tutu

August 5

Hur man gör en dubbel-Layered Tutu


Omfamna ballerina inom genom att utforma en dubbellagrad tutu. Om ditt barn är en dansare-in-träning eller om du behöver lägga till en intressant kjol till din kostym garderob, skapa en tutu på din fritid. Gör en dubbelskiktad tutu som involverar två färger av tyll i förskjutna lager utan att sy något. Ge din tutu en bit av bling genom sprutning glitter över den färdiga produkten, eller försköna den med gnistrande strass eller kristaller. Använd tryckt tyll, såsom med stjärnor, snarare än fasta färger för extra glans.

Instruktioner

1 Vik en gård av en ljus färg i tyll i hälften över centrum och skär den så att du har två 18-by-36-tums rektanglar. Skär varje rektangel av tyll i nio remsor av 4-by-18 inches; du nu har 18 remsor.

2 Klipp en gård i tyll i en mörk färg på mitten, på samma sätt. Använd endast en av rektanglarna; spara den andra för en annan tutu eller hantverk projekt. Vik 18-by-36-tums rektangel på längden över centrum; skära rektangeln i hälften att göra två 9-by-36-tums rektanglar. Skär rektanglar vardera i nio 4-by-9-tums remsor för att skapa 18 remsor.

3 Placera 18 ljusa remsor i ett enda lager på arbetsytan. Stack varje av de 18 mörka remsor direkt ovanpå och i mitten av ljus tyll remsor.

4 Linda en 1-tums bred remsa av resår runt midjan, eller personens midja som kommer att bära den dubbla lager tutu. Stift ändarna av elastiska tillsammans med användning av en 1-tums-lång säkerhetsnål.

5 Sträck resårband över låren eller baksidan av en stol; använda ett objekt som inte orsakar bandet att sträcka än sin storlek eller tutu kommer att vara för stor.

6 Håll en av de högar av tyll så att de inte flytta isär. Vik den på mitten över det elastiska bandet; du kan börja var som helst på det elastiska bandet, när du går hela vägen runt. Knyt två bitar av tyll i en dubbelknut så ändarna av remsorna peka nedåt; inte binda tyll i alltför snäva en knut eller det lägger alltför stor påfrestning på den elastiska.

7 Tillsätt resten av remsor av tyll runt den elastiska; utrymme dem så jämnt ifrån varandra som möjligt, men det behöver inte vara exakt.

8 Öppna säkerhetsnål och linda tutu runt midjan, eller den person som bär det. Fäst säkerhetsnål att bära.

Tips

  • Om så önskas, till band detaljer till tutu genom att skära remsor av tunna sidenband i längder 1 till 3 inches längre än tutu. Knyta en ände av remsorna runt den elastiska så de långa ändarna drapera mellan skikten av tyll.
  • Var försiktig när du fästa säkerhetsnål runt ett litet barn. Placera stiftet i ryggen så att hon inte kan öppna den med fingrarna och sticka sig själv.

  

Kommentar