Hur man undvika att dricka på helgen

January 6

Hur man undvika att dricka på helgen


Dricka är en social aktivitet som människor som är av laglig ålder för att dricka kan njuta av. Många sociala situationer innebär att dricka som ett sätt att få människor att känna sig välkomna och att hjälpa människor att känna sig mer bekväm under interaktion med varandra. Dricka har det negativa hälsoeffekter, och beslutet att undvika att dricka på helgerna under sociala situationer kan vara svårt att bemästra. Med tålamod och planering kan du undvika att dricka under helgerna.

Instruktioner

1 Gå ut och få lite motion. Några bra sätt att hålla dig borta från att dricka kan inkludera att ta en promenad runt närmaste park, går för en joggingtur, få ett team tillsammans för att spela tennis, eller gå till närmaste sjön för ett dopp.

2 Berätta för andra om dina avsikter att inte dricka på helgerna. Du kan informera vänner, familjemedlemmar och medarbetare om dina planer. Fråga dem för deras stöd, och be att de undviker att dricka framför dig om de dricker på helgerna.

3 Undvika situationer som gör att du vill dricka. Folk tycker ofta att det är svårt att undvika att dricka när de är i situationer där andra dricker. Nedgång erbjudanden från vänner att gå ut till baren. I stället bjuda in andra över för en supé, eller gå ut till en biograf som inte tillåter att dricka. Om vissa vänner pressa dig till att dricka på helgerna, inte hålla kontakt med dessa vänner. Söka andra som inte kommer att pressa dig att dricka.

4 Föra en dagbok av hur du känner inte dricka för att övervaka dina framsteg och att utvärdera situationen. Journalföring hjälper dig bearbeta känslor, tänka klarare och släpp känslor av spänning som kan orsaka dig några bekymmer om att dricka.

Tips

  • Rekrytera en vän eller familjemedlem att undvika att dricka med dig. Efter att ha någon annan med dig kan göra processen enklare.

  

Kommentar