Hur man justera formen av en slips

May 25

Hur man justera formen av en slips


De flesta människor har lärt bara ett sätt att knyta en slips, men det finns många olika metoder som producerar mycket olika former, storlekar och utföranden. Några av de vanligaste är halv Windsor och fyra i hand knut, men andra som Oriental knut kan verkligen ge din slips - och din outfit - lite extra stil och form.

Instruktioner

1 Obundet din slips om det redan har gjort upp eftersom du bara kan justera formen av en slips genom att starta från scratch. Utgångsläget bör vara med din skjortkrage upp och slips slingor runt nacken. Den bredare änden av slipsen bör hänga ner på höger sida av bröstet som du tittar på den. Den tunnare längden av tien ska hänga fram på vänstersidan.

2 Knyt en fyra i hand knut för att producera en slips med en tjock knut och en medellängd. Kontrollera att den breda änden av tie är ungefär en fot längre än den tunna änden och loop den breda änden över och under den tunna sidan två gånger. Dra den breda änden upp genom under halsslinga bör du ha skapat och tryck den breda änden av slipsen ner genom luckan i den lösa knuten som skulle ha bildats på halsen. Pressa och dra knuten uppåt samtidigt drar den tunna änden ner för att se till att det sitter rakt och bekvämt på halsen.

3 Skapa en halv-Windsor knut för att producera en slips med en mycket triangulär och rak knut. Börja med den bredare änden en fot längre än den tunna änden. Kasta den breda änden över den tunna änden en gång och dra upp och över slingan som är bildad runt halsen. Ta den bredare änden över över den tunna änden och slinga det under halsslinga på den högra sidan. Ta det ner till fack i den lösa knut som borde ha bildats runt halsen och dra knuten upp mot halsen för att dra åt.

4 Knyt en orientalisk knut att lägga till ett dopp i slips under knut. Börja på vanligt läge och hålla den bredare änden av slipsen en fot längre än den tunna änden. Lappar tunnare änden av slipsen med den bredare änden och dra upp den i slingan runt halsen. Dra slips rakt ner genom den lösa knuten som är bildad i nacken. Håll den tunna änden och dra knuten uppåt för att dra åt det - du kommer att märka en liten dopp i fronten. Oriental knop är en av de minst komplexa och snabbaste knutar att knyta

5 justera formen på en slips ytterligare men experimentera med olika längder. Du måste dock göra detta innan knyta slipsen. Ändra längden på en slips genom att ändra längden på de bredare och tunnare ändar hänger ned bröstet. Om den bredare änden är längre än den tunnare änden, bör din tie förbli lång och en genomsnittlig tjocklek. Om tunnare änden är längre än den bredare änden, kommer din slips vara kort och fett.

Tips

  • Andra slipsar du kan överväga kvitt inkluderar Christensen (Cross), St Andrew, full Windsor, Pratt och Prince Albert knut.

  

Kommentar