Hur gör jag Tube Feed en ko?

February 19

Hur gör jag Tube Feed en ko?


Det finns tillfällen när du måste hjälpa en nyfödd kalv som är för svag för att sjuksköterskan ska kunna äta. Vissa kalvar tar speciellt förberedda flaskor med stora bröstvårtor. Vissa bönder hålla kalven från att svälta eller uttorkande ihjäl, men genom att använda en matstrupen rör eller en E-Tube. Detta är en vanlig metod för boskapsrancher. Röret placeras ner i halsen och matstrupen till magsäcken för att kunna mata djuret med elektrolyter och mjölk tills den är klar att äta på egen hand.

Instruktioner

1 Försök att få kalven till sjuksköterska från en ko. Om detta inte sker, försök att mata honom från en nappflaska. Du kan köpa flaskor med större nipplar för en kalv. Om dessa åtgärder inte fungerar, måste du överväga en E-rör.

2 Förbered din utrustning innan du håller kalven. Få slangen avsedd för kalvar. Detta gör att du vet att det blir rätt storlek och form för vaderna. Detta kommer att ha speciella böjliga rör som kommer att vara lättare att passera in kalvens mage.

3 Ta formeln speciellt beredd för kalvar till lite varmare än rumstemperatur. Inte överstiger 100 grader Fahrenheit. Alternativa utfodring elektrolyter och mjölk formler var tredje timme. Du vill fylla säcken till en kvart var tredje timme.

4 Håll kalven stadigt genom att sätta ett ben på vardera sidan om kalvens hals. Det kan slingra sig så håll tätt. Om kalven är hungrig och svag, kan det förbli stadig bara genom att hålla djuret med armen. Håll huvudet i armvecket och tillämpa ett litet tryck för att hålla kalven på plats.

5 Börja med att sätta röret ner kalvens hals genom att vinkla det något åt vänster. Den bör börja att svälja röret av sig själv. Röret ska gå ner smidigt. Du kommer att kunna känna röret om du gnuggar matstrupen. Om du känner att det någon annanstans, ta det långsamt och försök igen.

6 Lyft påsen över huvudet. Om du placerar en krok på väggen av den areal som används för att mata det kommer att frigöra armen för att hålla kalven. Öppna ventilen under påsen långsamt att frigöra vätska.

7 Crimp röret och försiktigt dra ut det när kalven slutar. Det kan ta så lång tid som fem minuter för kalven att avsluta liter vätska. Sterilisera all utrustning efter varje användning. Försök att hålla med kalven och trösta den före och efter utfodring.

Tips

  • Om du har mer än en ko som kalvar, kommer det att betala för dig att hålla E-slang utrustning händig och har en veterinär lära dig tecken att tala om när du ska använda en E-rör.
  • Använd aldrig utrustning på djur om du inte är säker på hur man använder den.

  

Kommentar