Hur man administrerar Eye medicinering till en hund med torra ögon

March 7

Keratoconjunctivitis sicca, även känd som torr ögonsjukdom, utvecklas när en hund tår körtlar sluta producera tårar smörja hornhinnan och lock av hundens ögon. Drabbade hundar kan drabbas av hornhinnan inflammation, återkommande konjunktivit (rosa öga), och en tjock urladdning runt tår körtlar och på ögonlocken. Veterinärbehandling består normalt av två gånger om dagen tillämpningar av optisk medicinering som syftar till att ersätta tårarna hunden inte längre producerar naturligt. Torra ögonsjukdom är obotlig och medicinsk behandling kommer att behöva administreras under hundens livstid. Eftersom medicinen måste ges hemma, hundägare måste lära sig att administrera läkemedlet enkelt och säkert.

Instruktioner

1 Immobilisera hundens huvud på något sätt. Du kan svepa en liten hund i en handduk, lämnar huvudet utsätts, och placera honom mellan knäna, eller så kan du be en assistent för att hålla din större hundens huvud så att han inte kan röra sig.

2 Placera en hand över din hunds drabbade ögat och försiktigt bredda ögonlocket så att du kan se hela hornhinnan i ögat.

3 Ta medicinen i den andra handen och lägga sidan av denna hand bredvid din hunds öra direkt bakom ögat att läkemedel. Hålla medicineringen ungefär en tum ovanför ögat.

4 Släpp medicin på hornhinnan i det drabbade ögat, se till att inte vidröra ögat med spetsen av medicinflaskan eller rör.

5 Administrera medicinering till det andra ögat med hjälp av samma hand placeringar på andra sidan av hundens huvud.

Tips

  • Släpp läkemedel i ögonvrån närmast din hunds näsa om du inte kan hålla ögonlocket öppet. Värmen från hans kropp kommer att dosera läkemedel över hela hornhinnan.
  • Om medicinen ordinerats av din veterinär är en salva i stället för en vätska, låg ungefär en halv tum remsa av medicin på din hunds hornhinna utan att röra ögat med spetsen av medicinen röret.
  • Ögonskador kan uppstå om din hund plötsligt flyttar huvudet och du skrapa eller punktera hornhinnan i ögat med läkemedelsbehållaren. Denna typ av skada är mycket smärtsamt och måste vara ett veterinär nödsituation. Utan veterinärbehandling, infektion och eventuell blindhet kan utvecklas.

  

Kommentar