Hur att exploatera en hopslingrade Maltese

January 19

Hur att exploatera en hopslingrade Maltese


Den maltesiska hundras har en silkeslen, lång vit päls som kommer med ett pris: Pälsen tenderar att kasta och kräver också en hel del underhåll. Om du äger en maltesisk, du vet att denna ras kräver daglig tandborstning och kamning sessioner för att hålla pälsen i toppform. Underlåtenhet att göra detta kan leda till mattor för att bilda, eftersom pälsen är benägen att trassla in sig. Av denna anledning, många ägare väljer att hålla pälsen i en kort klämma för att minska mängden grooming. Om dina Maltese täcker blir tovigt, det finns åtgärder du bör vidta.

Instruktioner

1 Börja med att kamma och borsta Maltese att bedöma den totala nivån på mattor. Mindre mattor lätt kan tas bort med en grundlig borstning och med hjälp av fingrarna. Kom ihåg att berömma och belöna dina Maltese hela grooming session med några läckra godsaker för kompatibel beteende.

2 Mätta de större mattor med babyolja och låt det sitta i flera minuter. Detta bör hjälpa till att lossa upp mattorna. Arbetet med att bryta de större mattor i mindre delar genom att borsta håret nära mattan. När mattan är mindre, använder slut tand hos luskam för att retas mattan isär. Borsta ut trassel tills borsten flödar fritt.

3 Öppna saxen och skjut ett blad genom ett tunt lager av hår nära basen av mattan och skär mattan fri, vilket gör att du inte skär genom huden. Alltid vara säker på att du ser saxbladet och skära upp och bort från huden. Använd extrem försiktighet, och aldrig skär i samma riktning som huden, rekommenderar Pet Place veterinärer (Referens 3).

4 Fäst pälsen kort om det är allvarlig mattor och din maltesiska verkar vara i smärta. Använd alltid Clippers att skära upp och bort från huden. Var mycket försiktig, eftersom det kan vara svårt ibland att skilja där mattorna avslutas och huden börjar. Trimma din maltesiska rock till en attraktiv trim eller en "valp cut".

Tips

  • Det bästa sättet att förhindra mattor är genom grooming din maltesiska dagligen.
  • Håll grooming session korthet: 10 till 15 minuter på mest.
  • Alltid göra grooming en trevlig upplevelse genom att prisa och ge godsaker.
  • Om du inte är säker på att trimma din maltesiska, har det gjort professionellt.
  • bada aldrig en tovigt Maltese: mattorna får hårdare och ohanterliga.
  • Använd aldrig sax pekar inåt mot hunden.
  • Var mycket försiktig i klippning din maltesiska päls; hundarna har lövtunna huden och kan lätt skadas.

  

Kommentar